Aval judicial a les escoltes del cas Voloh

L'Audiència de Barcelona troba que constaten "sospites fundades de corrupció" i desestima els recursos de Madí i Vendrell

Alay, Soler, Madí i Vendrell
Alay, Soler, Madí i Vendrell

La intervenció dels telèfons de les persones investigades en el cas Voloh/Volhov, entre les quals l’exdirigent de Convergència David Madí i l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, ha rebut l’aval dels magistrats de l’Audiència de Barcelona.

Segons publica Eldiario.es, avançant el contingut de la darrera interlocutòria sobre aquest cas, els magistrats han desestimat els recursos plantejats per les defenses contra la decisió del jutge Joaquín Aguirre d’intervenir les comunicacions i col·locar micròfons en els vehicles dels investigats.

Aquesta resolució reflecteix que Madí i Vendrell mantenen “prestigi i confiança” entre els membres de “la cúpula sobiranista” malgrat que no són polítics en actiu, oficialment, i els atribueix “la influència necessària al més alt nivell per aconseguir els seus propòsits financers”. En particular, sobre la conversió de fons en bitcoins, que descriuen com criptomonedes “mancades de traçabilitat i de configuració com a diner electrònic”, els jutges n’assenyalen la “il·licitud”.

A més, consideren que Madí i Vendrell han influenciat càrrecs públics amb l’objectiu de “finançar els seus projectes polítics al marge de la llei desviant fons públics” i per “ocultar els desviaments fraudulents”. L’Audiència de Barcelona, en definitiva, conclou que hi ha base per intervenir les comunicacions de tots dos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides