XAVIER SALA-MARTÍN ATACA DE NOU

El ‘professor’ responsable de la ruïna del Barça del 2010 amenaça amb polvoritzar el seu propi rècord de pèrdues

L’ombra de Xavier Sala-Martín ja s’endevina a l’entorn de Joan Laporta perquè necessita a algú amb el desvergonyiment i cara dura suficients per a enganyar els socis com el 2010, quan va presentar els comptes del seu últim any de mandat. Sense el menor rubor, el llavors tresorer del club, acompanyat de Joan Oliver, part integrant del comando d’assalt i posterior liquidació del Reus, va sortir a afirmar que l’exercici 2009-10 s’havia tancat amb uns beneficis de tot just una desena de milions d’euros. Ho va fer sense una auditoria i manipulant al seu antull els comptes. 

Per a algú que fa classes d’economia i que diu tenir un prestigi acadèmic sòlid degué ser un cop fortíssim que l’auditoria el deixés per ignorant i mentider. El ridícul va ser encara major perquè després de l’assemblea on es van aprovar pèrdues de 84 milions d’euros -és a dir un diferència de càlcul de gairebé cent milions- la junta de Laporta va impugnar aquests acords i aquestes xifres amb el resultat d’una sentència ferma de l’Audiència Provincial ratificant la colossal mentida i l’intent de burla dissenyat pel personatge.

Avui, tants anys després, sembla que Sala-Martín, qui en aquella època no era si més no el vicepresident econòmic, la qual cosa vol dir que no li tocava presentar els comptes, torna a aparèixer com el ‘mestre’ de Laporta. Es nota la seva mà i la seva escola en les declaracions últimes del candidat emèrit, com ja se’l coneix, sobre economia: “La situació és molt semblant a la que hi havia el 2003: un deute molt gran, unes despeses insostenibles i uns ingressos que no poden compensar-les. Ens trobem també amb la tresoreria a zero. Cal començar a prendre decisions ja”.

Paraules que encaixarien, encara que es quedarien curtes, amb el panorama desolador i la comptabilitat arrasada que el tàndem Sala-Martín i Laporta, amb la inestimable col·laboració del petri Joan Oliver, van deixar al seu pas pel FC Barcelona. Quan va sortir del Barça, Laporta no havia deixat diners ni per a pagar les nòmines dels empleats, les fitxes dels jugadors i un deute, històric, que superava els ingressos. Continua sent un rècord que estan disposats polvoritzar per poc que els deixin. 

Quan Xavier Sala-Martín ataca de nou, el Barça ja pot començar a tremolar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides