TOMBEN EL DECRET DEL VOT PER CORREU PERQUÈ ÉS UN NYAP

El FC Barcelona esperava una modificació per tràmit d’urgència de la llei de l’esport català per a poder oficialitzar el 7 de març com a nova cita amb les urnes. I així va semblar confirmar-ho la pròpia Consellera de Presidència, Meritxell Budó, el dimarts passat en una compareixença davant els mitjans de comunicació.

Aquesta acció política, precipitada, compulsa i sens dubte conseqüència de les bandades del Govern en aquesta descarada intenció seva d’afavorir que el Barça quedi en mans, finalment, d’un candidat independentista com Joan Laporta o Víctor Font, va ser del tot inesperada després que els candidats i Carles Tusquets proposessin la data del 7 de març un cop decidit de l’ajornament de la primera convocatòria per al 24 de gener.

D’acord amb la mateixa Generalitat, totes les consultes van coincidir que la tramitació d’un decret que permetés el vot per correu requeria un mínim de temps, opció que va ser acatada a contracor pel candidat que més pressa té a aprofitar les enquestes, Joan Laporta, abans que l’absència de programa i el seu estrepitós passat refredin aquesta condició de favorit.

No obstant això, Laporta va bastonejar la porta  de la Plaça de Sant Jaume i de Waterloo, sobretot, per a exigir que s’aprovés el decret en 24 hores i així poder avançar les eleccions a la seva conveniència.

El Govern, com és propi d’una conducta errant i desvergonyida en tot el que afecta el Barça i el seu intent colpista de controlar-ho, ho va anunciar a les poques hores, la qual cosa va promoure que Carles Tusquets convoqués als candidats per a revisar la data i avançar la data de la votació.

El problema ha estat el propi decret, tan potiner que la Generalitat l’ha tirat cap endarrere perquè no compleix amb cap de les formalitats ni la validació tècnica, legal i estructural que requereix una actuació d’aquest tipus. Aquesta obsessió per donar-li al sobiranisme tots els capritxos gairebé provoca un retard per voler saltar-se la pròpia dinàmica de control dels processos d’actuació del Govern.

A determinats polítics se’ls ennuvola la vista quan es tracta de conquistar el FC Barcelona. Només cal recordar que per fer fora a Josep Maria Bartomeu aquest mateix Govern va propiciar i va promoure, malgrat al confinament municipal, la prohibició d’interacció social i de mobilitat que 95.000 persones de tota la província de Barcelona fossin convocats a votar al Camp Nou en un sol dia. Caldrà veure, ara, a on condueix la imprudència de disparar a la babalà. Que no acabin per tenir l’efecte contrari i la conseqüència sigui un altre retard de la data electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides