A què s’ha vist obligat Pere Aragonès?

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, s’ha vist obligat a promulgat un decret-llei per la via d’urgència per modificar una llei que havia estat aprovada pel Parlament i que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) havia oblidat publicar un dels seus articles.

El passat ple del Parlament del 17 i 18 de desembre va discutir i aprovar una de les poques lleis d’aquesta legislatura. Concretament, es tracta de la llei que crea les àrees de promoció econòmica urbana, coneguda en l’argot comercial com les apeus.

La llei va entrar en vigor el 22 de desembre, quan va ser publicada en el DOGC, però resulta que contenia un greu error: s’havia oblidat de deixar clar, tal com s’havia votat, que el procediment per delimitar aquestes àrees correspon als ajuntaments.

Aquesta llei, de la qual en va ser ponent per part de Junts per Catalunya Elsa Artadi, està sent molt esperada per nombroses organitzacions comercials, ja que preveu la dinamització del comerç tradicional.

Davant aquest oblit, Aragonès, utilitzant les seves funcions de president interí de la Generalitat, s’ha vist obligat a fer promulgat un decret-llei, mesura només prevista per urgències, que modifica la llei aprovada pel Parlament. En el text s’explica que s’ha de fer servir aquest mecanisme davant la “impossibilitat” d’utilitzar el procediment parlamentari, donat que el Parlament va quedar dissolt en les seves funcions legislatives, i només manté prerrogatives de control.

Mentre que és habitual la correcció d’errors, no ho és que calgui modificar per urgència una llei. El text del decret esgrimeix que hi ha haver una esmena “no pretesa” aprovada a última hora, i que aquesta no va ser incorporada de forma correcta.

En canvi, hi ha qui hi veu una desídia en els serveis jurídics del Govern, que són els responsables de portar el text final, perquè estarien més centrats en altres aspectes de caràcter més polític que no pas en la seva feina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides