Bola de Colau per apagar el foc d’Iglesias

L'alcaldessa diu que el periodista va ser qui va comparar la situació de Puigdemont amb la dels exiliats republicans, tot i que ho va fer el vicepresident

Ada Colau
Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest dimarts, en una entrevista concedida a Els Matins (TV3), que la situació de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, no és comparable a la dels exiliats republicans que van fugir del franquisme, després de la polèmica generada per una comparació en aquest sentit, assumida pel vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias.

Sobre aquest fet, Colau ha dit que Iglesias no va fer la comparació, sinó que l’ha atribuït al periodista que va entrevistar-lo al programa Salvados (LaSexta), abans d’afegir que “jo que crec que aquí s’ha generat un equívoc comunicatiu”.

En realitat, preguntat per si considera Puigdemont un exiliat com els republicans i si els pot comparar, Iglesias va respondre: “Doncs ho dic clarament: crec que sí, crec que sí, i això no vol dir que jo comparteixi el que va fer, ni la manera, ni que entengui que fer pugui ser indiferent al dret, però crec que el que va fer va ser motivat per les seves conviccions, em sembla un error, i jo no vull que Catalunya s’independitzi d’Espanya, però si em diuen «El que va fer Puigdemont és igual de reprovable moralment que [el que va fer] el rei Joan Carles», no hi estic d’acord. Ho sento si això que dic molesta”.

Colau, que ha elogiat la “valentia” i l'”honestedat” d’Iglesias per unes declaracions sobre els quals ella mateixa considera que “és fort el que va dir”, també ha reconegut a Els Matins que “la desjudicialització” de la situació dels dirigents del procés presos “va més lent del que voldríem, però no avançaria si no estem nosaltres al govern central”. A més, ha assegurat que “el PSOE ha assumit què és l’única via de resolució del conflicte”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides