Acord per prorrogar els ERTO, ara fins al pròxim 31 de maig

El govern espanyol consensua amb patronal i sindicats estendre quatre mesos més els ERTO de la covid

Es multipliquen els ERTO a Catalunya

L’allargament dels ERTO fins al 31 de maig, 4 mesos més, ha superat aquest dimarts un dels principals esculls que tenia. La patronal CEOE ha donat el vistiplau a la proposta del Ministeri de Treball per prorrogar-los.

Hi havia dubtes sobre si l’empresariat acceptaria el document, perquè no s’hi havia inclòs una de les seves peticions, flexibilitzar la possibilitat d’acomiadar durant els 6 mesos posteriors a la finalització de l’expedient. Els sindicats també han donat el vistiplau a la proposta.

Les actuals condicions s’acabaven a finals de gener, i s’allargaran 4 mesos més, o com a molt s’hi introduiran petits canvis.

Segons el contingut del text remès als agents socials pel govern espanyol, les actuals ajudes a les empreses es mantindran, amb un lleuger augment de la cobertura; així com les prestacions per als treballadors. En el mateix import (70% de la base reguladora) i amb el ‘comptador a zero’ per a tot el 2021.

Uns 755.000 treballadors que actualment romanen en ERTO a tot Espanya estaven pendents d’aquest preacord. Els ministeris de Treball i Seguretat Social duran a Consell de Ministres del pròxim 26 de gener el text per a ser validat i publicat al BOE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides