L’Estat hauria pagat la casa de Corinna i despeses de Joan Carles

Després que transcendís que els assistents del rei emèrit també cobren del fons de Patrimoni Nacional

Joan Carles I amb Corinna

Patrimoni Nacional s’hauria fet càrrec de les despeses d’allotjament de l’amant del rei emèrit Corinna Larsen i de 600.000 euros en indemnitzacions per l’acomiadament improcedent dels treballadors del iot Fortuna del monarca, entre d’altres. Aquesta informació, que avança eldiario.es aquest dilluns, arriba dies després que la mateixa capçalera digital obligués La Moncloa a reconèixer que paga els assistents de Joan Carles I als Emirats Àrabs Units.

Aquest organisme públic, responsable del manteniment de béns de titularitat estatal i que penja de l’àrea de Presidència, ha sufragat despeses del rei tals com les esmentades o les assegurances de cotxes de luxe que l’emèrit havia rebut de mandataris del Golf.

Aquestes despeses se sumen als 8,4 milions d’euros que es destinen via Pressupostos Generals de l’Estat al manteniment de la monarquia. D’aquests, 3,8 milions corresponen a despeses de personal, amb una xifra de 122 treballadors el 2015. Però segons es desprèn de les indagacions del digital, part d’aquesta despesa se sufraga mitjançant altres fonts, com Patrimoni Nacional.

A mitjans de gener transcendia que després de l’abdicació Joan Carles I i Sofia de Grècia han mantingut aquest personal, mentre els processos judicials oberts estrenyen el cercle contra el rei emèrit per l’ús de targetes opaques o per la seva fortuna oculta en paradisos fiscals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides