Quatre recursos al TSJC contra l’ajornament de les eleccions

La Lliga Democràtica porta als tribunals el decret del govern que anul·la la cita del 14-F adduint que Aragonès no pot deixar-la sense efecte i convocar comicis

Astrid Barrio
Astrid Barrio

La Lliga Democràtica ha estat el primer partit que recorre a la justícia per impugnar el decret amb què el govern de la Generalitat ha anul·lat la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya, prevista per aquest 14 de febrer, sense establir com a nova data electoral el 30 de maig. Dos partits extraparlamentaris més, el PACMA i Izquierda en Positivo, així com un particular, també han plantejat recursos. En el cas del PACMA, és anterior a l’aprovació del decret.

La Lliga, una formació catalanista conservadora creada per figures procedents del PP català i l’antiga CiU i liderada per Astrid Barrio, ha anunciat aquest dilluns que presenta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dos escrits d’interposició d’un recurs contenciós administratiu pel procediment de protecció de drets fonamentals, i un escrit d’interposició d’un recurs contenciós administratiu ordinari.

El comunicat de la Lliga Democràtica considera extremadament greu “deixar sense efecte la convocatòria electoral”, considerant la “precarietat institucional” de la Generalitat, una situació sobre la qual destaca la inhabilitació de l’expresident Quim Torra, la divisió de l’executiu entre els membres d’ERC i JxCat i el fet que Torra va donar per acabada la legislatura fa un any. A més, aquest partit sosté que el vicepresident i president interí, Pere Aragonès, “no té atribucions per deixar sense efecte una convocatòria electoral i molt menys per tornar a convocar eleccions”.

El partit que encapçala Barrio acusa el govern català de cometre “una enorme irresponsabilitat que ocasiona un greuge inassumible” i de manipular la legalitat per “acomodar” la data electoral i la formació d’un futur govern als seus interessos “posant com a excusa la pandèmia”.

La Lliga Democràtica va anunciar fa una setmana que no concorreria a les eleccions del 14-F després de no assolir una entesa amb el PSC per concórrer plegats a la cita electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides