El PSC, Foment i Pimec estudien recórrer el decret que ajorna les eleccions al 30 de maig

El conseller d'Exteriors apel·la a la "responsabilitat" perquè no sigui un tribunal el que fixi el calendari electoral

El PSC ha carregat amb duresa contra el decret que ajorna les eleccions del 14 de febrer al 30 de maig i estudia recorre’l. Per la seva banda, Foment i Pimec també valoren la presentació d’un possible recurs. Uns i altres entenen que la normativa vulnera el principi de legalitat, genera inseguretat jurídica i no justifica la restricció del dret a votar.

Segons els socialistes catalans, el decret que suspèn les eleccions del 14-F i n’anuncia el 30-M com a nova data, és un “nyap”. Segons el seu criteri, ho és perquè deixa la nova data a l’atzar de les dades epidemiològiques i genera una gran inseguretat jurídica. Segons el PSC, es deixa en mans de la Generalitat la concreció o no de la nova data.

Per tot plegat, el partit que presideix Miquel Iceta i que compta amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, com a candidat, està estudiant si recorre o no el decret.

També s’ho estan plantejant Foment i Pimec. Les patronals ja van rebutjar de manera contundent l’ajornament de comicis abans del decret. “El país requereix amb urgència la constitució d’un govern estable i fort amb capacitat de prendre les decisions necessàries i aprovar els pressupostos de la recuperació econòmica i social”, asseguraven en un comunicat.

Els sindicats CCOO i UGT s’han mostrat també contraris a un ajornament que “empitjora la sortida de la crisi econòmica” i aprofundeix en la “interinitat institucional que regeix la Generalitat de Catalunya”. Encara que en el seu cas, no es valora de moment emprendre aquestes accions legals.

Mentrestant, el Govern segueix de prop els moviments del PSC. El conseller d’Exteriors, Bernat Solé, aprofitava una entrevista a RAC1 per demanar explícitament als socialistes catalans que no presentin batalla legal per “responsabilitat” i perquè no sigui un tribunal el que decideixi si es pot votar o no.

(Visited 591 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari