La Diputació troba papers amagats de subvencions irregulars

La troballa s'emmarca en la investigació pel presumpte desviament de fons a entitats, algunes de l'entorn de CDC

La Diputació de Barcelona ha descobert en els últims mesos documentació perduda i traspaperada de les subvencions investigades pel presumpte desviament il·legal de fons a 27 fundacions i associacions, algunes de l’entorn de CDC, segons un informe intern lliurat recentment als grups polítics de la institució a què ha tingut accés El Periódico. Els papers no estaven arxivats en els corresponents expedients administratius.

Aquesta troballa s’emmarca en la investigació oberta pel jutge de Barcelona Joaquín Aguirre sobre suposades irregularitats en 44 partides econòmiques repartides per diversos projectes de cooperació internacional durant l’etapa en què CiU estava al capdavant de l’entitat provincial. Els investigadors sospiten que part d’aquests diners públics van anar a parar a finançar activitats del procés.

Arran d’aquest descobriment, els tècnics de la diputació, que actuen com a pèrits judicials, van decidir realitzar una recerca “exhaustiva” per mirar de trobar qualsevol mena de documentació i completar els expedients oberts per atorgar les subvencions.

La informació que faltava l’han inclòs en els cartipassos administratius i han pogut anar elaborant els informes pericials. De les 44 subvencions en el punt de mira s’han enviat al jutge la meitat, 22, segons el recompte efectuat el passat desembre. En la majoria de casos s’han detectat irregularitats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “La Diputació troba papers amagats de subvencions irregulars”

  1. I a tots els ajuntaments consells comarcals diputacions… A tota España. Una neteja general, començant per dalt faria falta i molt, i recuperar tot lo robat, i treure tot lo inútil…

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides