Independentistes partidaris de Puigdemont i Borràs consideren Toni Soler “un llepaculs d’ERC”

Twitter s’omple de missatges que critiquen i insulten el responsable dels programes de TV3 ‘Està passant’ i ‘Polònia’

Toni Soler, responsable de dos dels programes de més audiència de TV3 –Està passant i Polònia– és objecte de crítiques i insults freqüents a Twitter per part d’usuaris de la xarxa, que s’identifiquen amb la candidatura de JxCAT o altres opcions independentistes intransigents. Als missatges d’aquests usuaris es vincula Toni Soler amb ERC, l’acusen de ser el seu portaveu a TV3 i arriben a qualificar-lo de “llepaculs d’ERC”. És com el tracta la usuària Mercè, que es defineix com  a membre dels CDR i del Consell per la República: “Toni Soler afirma que Quim Torra no és de fiar i creu que vol dilapidar el diàleg amb l’Estat. Això diu el llepaculs ERC”. Carme Redrado Cots escrivia el passat 16 de desembre: “TV3 és un clan ERC. Només cal escoltar Toni Soler i cia. I la gran majoria de debats, amb el Sergi Sol fix. I d’altres que no val la pena ni anomenar. Per això, jo quasi que no la miro!”.

Sergi Sol, persona de confiança d’Oriol Junqueras i excap de comunicació d’ERC, és vist per molts simpatitzants de JxCat com una mena de comissari polític que veta tertulians a TV3. Un dels que ho ha manifestat obertament és Ramón Cotarelo, que va ser candidat de JxCat a les eleccions generals del 2019. Toni Soler l’ha bloquejat a Twitter després que Cotarelo l’insultés. Les crítiques a Soler des del bàndol dels partidaris de Quim Torra, Carles Puigdemont i Laura Borràs ja fa mesos que es produeixen. Darrerament, els mateixos usuaris que protestaven per la seva vinculació amb ERC s’han abraonat sobre un altre periodista de TV3, Toni Cruanyes, presentador del TN vespre, en difondre’s que el seu marit, Eugeni Villalbí, és el candidat número 21 de la llista de Barcelona d’aquest partit a les eleccions del 14 de febrer. @errajota, que creu que “som en guerra” amb Espanya, comentava, el setembre, un altre tuit amb una fotografia de Cruanyes dient: “Que Toni Soler sigui d’ERC lliga, oi?”. Es referia a l’afirmació de Cruanyes en una entrevista on contemplava la possibilitat de fer telenotícies en espanyol.

@serratsabi, que retuiteja tots els missatges de Carles Puigdemont, escrivia el 6 de novembre: “Al Toni Soler li brota una sobredosi d’ètica sobtada quan qui rep és ERC. L’escarni el deixa per el MHP Quim Torra i JxCAT”. Joaquim Cuscó ha escrit que “Toni Soler és amic personal de Junqueras i compleix ordres, com el Sergi Sol i tants d’altres a TV3 i Catalunya Ràdio, i Ramon de Pampe que “sabia que el Toni Soler combregava amb el discurs d’ERC però mai hagués pensat que s’atreviria a fer del Polònia un anunci electoral”. Lydia García Quera, que retuiteja els missatges de Laura Borràs i Jaume Alonso Cuevillas entre d’altres, en deixava un de propi i contundent, el setembre: “Polònia és Toni Soler, un ERC mal educat i penós. TV3, tancada”.

Toni Soler no dissimula la seva posició ideològica, que manifesta al seu article setmanal al diari ARA, a més dels comentaris que fa cada dia, juntament amb el seu company Jair Domínguez, al programa Està passant. Als darrers articles s’ha centrat en criticar el PSC. El 2 de gener, al titulat La decadència enyorada, deia que el candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, “buscarà el vot de la Catalunya que creu que hem d’expiar la culpa, la que creu que el referèndum de l’1 d’Octubre va estar molt ben reprimit i que els presos, exiliats i represaliats tenen el que es mereixen”. I una setmana després, en un nou article titulat La medalla d’or no compta, treia importància al fet que Illa, segons les enquestes, pugui guanyar les properes eleccions al Parlament. La seva aposta per ERC és evident en aquests articles. Cal veure com haurà encaixat que Jair Domínguez, en un tuit del 13 de desembre, demanés al candidat d’ERC a president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no desconvoqui les eleccions del 14-F amb aquest text: “posa les urnes, enano”.

(Visited 12.182 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari