La CCMA publica a la seva web que ha pagat 440.000 euros pels vuit documentals de Mediapro sobre el procés

Aragonès i Budó es van negar dimecres al Parlament a confirmar la compra a l’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet malgrat que el contracte es va formalitzar el 23 de desembre

Jaume Roures, factòtum de Mediapro
Jaume Roures, factòtum de Mediapro

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha publicat a la seva pàgina web que ha pagat 440.000 euros pels vui documentals de Mediapro sobre el procés. Es tracta d’una informació que va avançar EL TRIANGLE el passat 10 de gener i que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, es van negar a confirmar el dimecres passat al Parlament malgrat que el contracte, segons la informació facilitada per la CCMA, es va formalitzar el dia 23 de desembre.

A la descripció del contracte s’hi indica que els vuit documentals s’engloben en una sèrie anomenada EL JUDICI, de la qual la CCMA n’ha adquirit els drets d’antena. També s’informa que els 440.000 euros inclouen 40.000 euros d’intercanvi.

Cal recordar que el director de TV3, Vicent Sanchis, va dir que no podia adquirir els 8 documentals perquè no tenia diners per fer-ho i, finalment, ha acabat comprant-los per 440.000 euros, una mica més de la meitat del que demanava Mediapro (800.000 euros). De moment, no se sap quan s’emetran els vuit capítols i sembla difícil que ocupin durant dos mesos seguits la graella de programes especialitzats en l’emissió de documentals, com Sense Ficció o 30 minuts.

L’existència dels documentals i la voluntat de vendre’ls a TV3 per 800.000 euros es va conèixer en difondre’s una conversa telefònica entre Tatxo Benet, directiu de Mediapro, i David Madí. Madí, que va ser la mà dreta d’Artur Mas a la Presidència de la Generalitat i ara presideix Aigües de Catalunya, està sent investigat arran de l’operació Volov, sobre blanqueig de capitals i finançament públic il·legal de les despeses ocasionades a l’estranger per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i altres polítics vinculats al procés independentista. El jutge va demanar que es punxés el telèfon de Madí i la conversa entre ell i Benet va saltar als mitjans de comunicació.

En la conversa, Benet li va dir a Madí que havia parlat amb la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audovisuals (CCMA), Núria Llorach, i amb el director de TV3, i que va parlar amb Llorach “per vorejar Sanchis, perquè jo sabia que era ell el que estava posant problemes”. “El problema és que no tinc diners, no tinc pressupost”, li va dir Sanchis. Segons el directiu de Mediapro, Sanchis li va suggerir que anés a parlar amb el vicepresident i conseller d’Economia i Finances, Pere Aragonès.

Amb qui va parlar Benet va ser amb el secretari general del departament d’Economia i Finances, Albert Castellanos. El va atendre molt bé, segons va comentar a Madí en la conversa telefònica interceptada, i es va mostrar disposat a trobar una solució per aconseguir els 800.000 euros que pretenia aconseguir Mediapro amb aquesta operació. D’algun lloc han sortit 400.000 euros perquè la CCMA compri els vuit documentals. Cada un costarà, doncs, a la CCMA 50.000 euros, una quantitat molt superior a la majoria dels que compra TV3 per emetre als seus programes especialitzats en documentals.

Mediapro ja va cobrar 140.000 euros per tres documentals dedicats al procés emesos a TV3 entre el gener i el desembre de 2018: 1-020-S i Causa especial 20907/2017.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides