Tot pels ‘followers’

Donald Trump, que continuarà com a president dels Estats Units uns quants dies, tenia prop de 89 milions de followers al seu compte personal a la xarxa social de Twitter @realDonaldTrump. En feia servir dues més: @POTUS (President Of The United States) i @WhiteHouse. Aquestes dues tenien 33 i 26 milions de seguidors. Twitter ha tancat el compte personal de Trump, pel risc que continuï incitant a la violència que es va evidenciar amb l’ocupació del Capitoli quan els congressistes i senadors dels Estats Units votaven la ratificació de Joe Biden com a substitut seu.

Twitter ha anunciat que oferirà als seguidors dels comptes governamentals del president dels Estats Units la possibilitat de continuar-hi subscrit o de renunciar a fer-ho amb el canvi de titular a la Presidència. Si li tornen a obrir el compte personal, Donald Trump es retrobarà amb els 89 milions de seguidors que hi havia aplegat.

La persona que té més seguidors a aquesta xarxa social és el també ex-president dels Estats Units Barack Obama: 125,6 milions. El segueixen tres cantants, també d’aquest país: Justin Bieber (113 milions), Katy Perry (108,8 milions) i Rihanna (99,4). El futbolista portuguès Cristiano Ronaldo, amb 89 milions, està una mica per davant de Donald Trump. A la llista dels vint personatges amb més followers hi trobem altres artistes com Taylor Swift, Lady Gaga, Ellen DeGeneres, Ariana Grande, Justin Timberlake, Selena Gomez, Britney Spears i Demi Lobato. També hi ha un personatge difícil de qualificar professionalment: Kim Kardashian. La segueixen 67,3 milions de comptes.

Entre aquests vint líders mundials hi ha el propi Twitter i, també, Youtube. Només hi apareix un altre líder polític: Narenda Modi, primer ministre de l’Índia. Amb 63,4 milions de seguidors és el catorzè de la llista. També hi ha només un mitjà de comunicació en aquests vint llocs privilegiats. És la CNN Breaking News, que ocupa el setzè amb els seus prop de 60 milions d’abonats. La llista la tanca l’empresari Bill Gates que en té 52,5 milions.

Analitzant aquestes dades sembla fàcil concloure que tenir molts followers no és garantia de res. Que cada cas és diferent i que se suposa que hi ha poques coincidències entre els seguidors de Barack Obama i els de Kim Kardashian o Cristiano Ronaldo.

Ser popular a Twitter o Tik Tok és comparable a tenir molta audiència a les cadenes de televisió. Enorgullir-se de tenir molts seguidors perquè es llueix tipet a Tik Tok o de tenir molta audiència televisiva perquè es fa una programació basada en ficar-se en la vida privada de la gent o excitar les passions polítiques més baixes és un error i, en ocasions, pot dur al desastre com hem vist al Capitoli dels Estats Units o la convivència a Catalunya.

Quan era jove em feien estudiar els pecats capitals. Deien que n’hi havia set. No hi era l’obsessió per tenir molts seguidors a Twitter a qualsevol preu. Potser el podrien incloure a canvi de la luxúria.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides