Presidència de la Generalitat ha repartit 807 subvencions els darrers tres mesos de 2020

Les partides més grans són el milió d’euros per l’ajuntament d’Alcanar per refer-se del temporal de 2018, els 650.000 euros per Acció Cultural del País Valencià per pagar la hipoteca del seu local i els 574.000 euros per La Vanguardia

Sede de la Presidencia de la Generalitat, en la plaza de sant Jaume, en Barcelona

Presidència de la Generalitat ha repartit 807 subvencions i ajuts directes els darrers tres mesos de 2020. La partida més gran d’aquest paquet ha estat els 1.026.000 euros que va traspassar, el 9 de desembre, a l’Ajuntament d’Alcanar per pagar les despeses de la reconstrucció de les infrastructures danyades pel temporal de l’octubre de 2018. La següent partida més elevada correspon a una casuística ben diferent. Es tracta del pagament que anualment fa Presidència de la hipoteca del local que Acció Cultural del País Valencià va comprar al centre de la capital valenciana. És un compromís adquirit amb l’associació creada per Eliseu Climent i que aquest any ha costat 649.206 euros. L’acord per transferir aquests diners el va adoptar el departament que dirigeix Meritxell Budó el 6 d’octubre. El tercer ajut a fons perdut per ordre de magnitud és la que va beneficiar el diari La Vanguardia. Va rebre 574.000 euros en la convocatòria de subvencions estructurals per l’edició de publicacions periòdiques en suport de paper en català o aranès.

El Registre d’ajuts i subvencions de Catalunya (RAISC) conté informació de les que han concedit els diferents departaments del govern de la Generalitat des de 2016. Entre el 5 de desembre de 2016 i el 8 de gener de 2021, Presidència de la Generalitat ha concedit 5.955, segons aquest registre. De les 807 concedides per aquest departament els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2020, unes 350 corresponen a transferències fetes a ajuntaments, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades. Una trentena d’aquestes aportacions financeres superen els  200.000 euros.

De les altres prop de 460 subvencions del darrer trimestre de 2020, i darrere de les obtingudes per Acció Cultural del País Valencià i La Vanguardia, apareix Hermes Comunicacions, l’empresa que edita El Punt Avui, que va rebre 397.000 euros en la mateixa convocatòria que el diari del grup Godó. Hermes Comunicacions també ha ingressat ajuts de Presidència per altres periòdics que publica i per les seves edicions digitals, amb la qual cosa ha acabat obtenint una quantitat pràcticament igual a la de La Vanguardia: 565.441 euros.

Una altra presència curiosa en aquesta classificació de les subvencions més generoses de Presidència de la Generalitat és la de l’Associació Amics de la Bressola, una entitat que aplega vuit centres escolars de la Catalunya Nord. El concepte pel qual li van transferir 400.000 euros el 9 de novembre passat és “finançament de les despeses de professorat de les escoles La Bressola durant l’any 2020”. Un altre grup de comunicació –Edicions Premsa Periòdica ARA- va rebre 320.000 euros l’11 de novembre, als quals cal sumar els obtinguts per la seva edició digital i per les edicions en paper i digital de l’ARA Balears. En total, aquest grup va sumar uns 480.000 euros. A l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català també se li van concedir 320.000 euros.

L’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya van rebre 300.000 euros, el novembre, pel seu funcionament ordinari. Per sota quedaria El Periódico de Catalunya, amb 287.000 euros per la seva edició impresa però si sumem els obtinguts per la seva versió digital en catalán (63.000) assoleix els 350.000. Acció Cultural del País Valencià va obtenir 265.000 euros l’octubre, a més dels diners per pagar la hipoteca del seu local. El mateix mes, el Foment de les Arts Decoratives va rebre una subvenció similar.

Altres entitats que han rebut ajuts superiors als cent mil euros entre octubre i desembre de l’any passat són l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació de Catalunya, l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, Segre, Sàpiens, Regió 7, Diari de Girona, el 9Nou, Les Notícies de Catalunya (El Nacional), Naciódigital i RAC 1. El digital Vilaweb de Vicent Partal es va quedar a un pas d’aquest llindar (96.418 euros).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.