La taula de diàleg divideix encara més els dos socis del govern català

Esquerra es desmarca de Junts per Catalunya i afirma que sempre apostaran pel "diàleg" amb l'Estat

Torra i Sánchez han presidit la primera reunió de la taula de diàleg

Mentre Junts per Catalunya dona per “enterrada” la taula de diàleg amb l’Estat, ERC es desmarca i insisteix que sempre apostaran pel diàleg i entén que és un error no fer-ho. Tot plegat en l’enèsim enfrontament entre els socis del govern de la Generalitat.

D’una banda, la candidata de Junts, Laura Borràs, ha afirmat que la taula de diàleg només ha estat un “reportatge fotogràfic”. Tot i això ha demanat un “marc de negociació” amb Madrid després de les eleccions. Per l’exconsellera, l’òrgan ha de tenir un relator i s’hi ha de parlar d’autodeterminació. Borràs ha criticat el ministre i candidat del PSC, Salvador Illa, per “no formar part de la solució” a Espanya i voler ser-ho ara a Catalunya. Borràs ha afegit que JxCat és “l’antídot contra un tripartit” d’ERC, PSC i Comuns: “Treballem per un govern independentista”.

De l’altra banda, la cap de llista d’ERC per Lleida al 14-F, Marta Vilalta, ha defensat la taula de diàleg amb l’Estat i ha respost Borràs que “si vol renunciar a la paraula que ho faci”. “Nosaltres no renunciarem a res i apostarem sempre pel diàleg i la negociació”, ha afirmat aquest divendres en una trobada amb els periodistes per videoconferència. Vilalta també ha assegurat que el rival d’ERC a les eleccions del 14-F és el PSC i ha negat cap acord amb els socialistes.

(Visited 181 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari