COMENÇA EL MERCAT NEGRE DE SIGNATURES

Ja circulen rumors sobre bases de dades en venda i el fitxatge de ‘pintors’ per a emplenar les paperetes

Les eleccions del FC Barcelona han travessat el perillós llindar del punt de no retorn, aquell en el qual els precandidats s’avancen a assegurar que aconseguiran les signatures, alguns presumeixen fins i tot de passar sobrats, però que en realitat ni les tenen ni tampoc les expectatives de complir.

Excepte Toni Freixa i Joan Laporta, que no van plantejar a la Junta Electoral una pròrroga a l’empara de les limitacions decretades com a norma general pel Procicat, la resta dels precandidats sí que van impulsar un front comú que els pogués donar un respir, una pròrroga en termes futbolístics, per a buscar aquestes signatures que els pot donar la glòria o el fracàs.

Així i tot, donades les circumstàncies actuals, el pànic s’ha apoderat d’una majoria d’aspirants que a més no han vist prosperar davant la Junta Electoral les seves intencions de diferir o ampliar el termini de dies de recollida. El Procicat va autoritzar l’obertura de seus aquest cap de setmana i la lliure circulació de cercadors de signatures degudament autoritzats per les diferents candidatures.

Fet que ha impulsat rumors bastant creïbles de que s’ha iniciat l’inevitable procés de compra de signatures per diferents vies, la més freqüent a través d’un candidat al qual li puguin sobrar si aquest creu que estratègicament que li convé un candidat susceptible de ‘robar-li’ vots al seu oponent. Després estan les que directament es paguen a socis que d’una altra manera no signarien la seva papereta i finalment el mercat negre de dades de participants que en altres eleccions s’han guardat fotocòpia de carnets.

Aquesta base de dades, convenientment actualitzada amb el numero de socis, passa després per mans del que es denomina un ‘pintor’ capaç de niquelar una signatura igual o més exacta de la que apareix en el DNI.

En aquest sentit estan sota sospita aquells participants en el vot de censura de fa uns mesos, que teòricament van poder presentar milers de signatures, més de 20.000, per a fer efectiu aquest legítim recurs per a fer fora a Bartomeu. Els precandidats Jordi Farré i Víctor Font van fer campanya i Joan Laporta també va signar a favor. 

També circulen informacions sobre problemes greus d’Emili Rousaud i de Xavi Vilajoana per a aconseguir el mínim de signatures donades les enormes dificultats que està plantejant aquesta fase en una dates que no poden ser pitjors ni més adverses per les festes nadalenques, la pandèmia i les restriccions de mobilitat.

Si passen massa precandidats la guerra dels interventors pot ser terrible durant el procés de validació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.