Freda acollida a la proposta d’Aragonès de governar amb JxCat, PDECat, CUP i comuns si guanya les eleccions

Albiach assegura que no entraran en un executiu amb JxCat i PDECat i Chacón també rebutja la proposta subratllant que “el país no pot seguir en mans de la CUP”

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que proposarà a JxCat, el PDECat, la CUP i els comuns que entrin al govern de la Generalitat si guanya les eleccions autonòmiques del proper 14 de febrer. En un article publicat a la web d’ERC, Aragonès afirma que la confecció d’aquest hipotètic executiu és “la via àmplia cap a la República de drets i llibertats i per la reconstrucció del país després de la covid”.

A més, el també vicepresident del govern català subratlla que “només un govern fort encapçalat per Esquerra pot liderar la pròxima etapa de represa i reconstrucció que aquest país exigeix avui” i detalla que la represa ha d’assentar-se “sobre la majoria àmplia que defensa el dret d’autodeterminació, per poder resoldre el bloqueig actual a través d’una solució democràtica valenta.”

La candidata dels comuns a la Generalitat, Jéssica Albiach, ha negat taxativament la proposta d’Aragonès i ha assegurat que no estaran en un govern amb JxCat o el PDECat. En una piulada, Albiach ha emfatitzat que “100 vegades ho proposareu i 100 vegades direm que no. Surrealista que després d’anys de baralles i bloqueig, insistiu a repetir errors. Catalunya necessita un govern d’esquerres i el farem possible.”

Per la seva part, la candidata del Partit Demòcrata, Àngels Chacón, també ha rebutjat la suggerència del candidat republicà perquè “el país no pot seguir en mans de la CUP”. En un missatge a les xarxes socials, l’exconsellera ha dit que “reeditar el tripartit que va dur Catalunya a la ruïna posarà en risc la recuperació econòmica i social que necessita el país” i ha augurat que la seva formació “tindrà la clau del govern” tot remarcant que la seva aposta “és la de governar des de la centralitat”.

D’altra banda, la candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha respost a Aragonès que no formaran part d’un govern per fer “més del mateix” i li ha recordat que “ja n’hem tingut prou”. En aquest sentit, en un missatge a Twitter, Sabater ha assenyalat que “venim a assumir responsabilitats per guanyar #UnNouCicle de confrontació democràtica i per fer que la gent visqui millor.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.