Quants militants té Junts per Catalunya?

Carles Puigdemont amb Laura Borràs en una imatge d'arxiu

El cens d’afiliats a Junts per Catalunya és de 5.128 persones. Aquesta va ser la xifra de militants cridats a les urnes per escollir els seus candidats. No obstant, no tots van participar-hi, doncs només es va constatar que ho havien fet 3.688 persones, la qual cosa representa que només van votar el 72%.

Barcelona és la província amb més nombre de militants, encara que en percentatge respecte a la població no sigui una xifra massa elevada. Així, segons JxCat, a Barcelona tenen 3.287 militants, la qual cosa representaria una mica menys del 0,1% del cens electoral.

A Girona, per la seva part, i malgrat ser la província d’on prové el màxim líder, Carles Puigdemont, la xifra de militants és de 778. En aquest cas sí que supera el 0,1% del cens electoral, de la mateixa manera que a Lleida, on JxCat assegura que té un cens de militants de 498 lleidatans. Finalment, a Tarragona, el partit de Puigdemont diu que té 565 afiliats, aproximadament el 0,1% del cens electoral.

Durant aquesta setmana, JxCat està en campanya per aconseguir la firma del 0,1% de catalans com a norma per presentar-se a les seves primeres eleccions. Malgrat la poca militància, el protagonisme de Puigdemont augura que Junts podrà presentar les seves llistes a les quatre circumscripcions electorals. El desembre de 2017, JxCat va ser una coalició del PDeCAT amb Junts per Catalunya, però ambdues formacions han trencat relacions i ara es presenten per separat.

En les primàries, Joan Canadell va ser el més votat a Barcelona, seguit d’Elsa Artadi. Així, els quatre primers llocs de JxCat a Barcelona seran per Puigdemont, Laura Borràs, Canadell i Artadi.

A Girona, l’actual diputada Gemma Geis es va imposar a Marta Madrenas, la substituta de Puigdemont a l’Alcaldia de Girona. A Lleida, l’actual conseller d’Empresa, Ramon Tremosa serà el cap de llista, mentre que a Tarragona ho serà una altra de les persones de màxima confiança de Puigdemont, l’exalcalde de Valls Albert Batet.

(Visited 4.865 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Quants militants té Junts per Catalunya?”

Feu un comentari