Quants militants té Junts per Catalunya?

El cens d’afiliats a Junts per Catalunya és de 5.128 persones. Aquesta va ser la xifra de militants cridats a les urnes per escollir els seus candidats. No obstant, no tots van participar-hi, doncs només es va constatar que ho havien fet 3.688 persones, la qual cosa representa que només van votar el 72%.

Barcelona és la província amb més nombre de militants, encara que en percentatge respecte a la població no sigui una xifra massa elevada. Així, segons JxCat, a Barcelona tenen 3.287 militants, la qual cosa representaria una mica menys del 0,1% del cens electoral.

A Girona, per la seva part, i malgrat ser la província d’on prové el màxim líder, Carles Puigdemont, la xifra de militants és de 778. En aquest cas sí que supera el 0,1% del cens electoral, de la mateixa manera que a Lleida, on JxCat assegura que té un cens de militants de 498 lleidatans. Finalment, a Tarragona, el partit de Puigdemont diu que té 565 afiliats, aproximadament el 0,1% del cens electoral.

Durant aquesta setmana, JxCat està en campanya per aconseguir la firma del 0,1% de catalans com a norma per presentar-se a les seves primeres eleccions. Malgrat la poca militància, el protagonisme de Puigdemont augura que Junts podrà presentar les seves llistes a les quatre circumscripcions electorals. El desembre de 2017, JxCat va ser una coalició del PDeCAT amb Junts per Catalunya, però ambdues formacions han trencat relacions i ara es presenten per separat.

En les primàries, Joan Canadell va ser el més votat a Barcelona, seguit d’Elsa Artadi. Així, els quatre primers llocs de JxCat a Barcelona seran per Puigdemont, Laura Borràs, Canadell i Artadi.

A Girona, l’actual diputada Gemma Geis es va imposar a Marta Madrenas, la substituta de Puigdemont a l’Alcaldia de Girona. A Lleida, l’actual conseller d’Empresa, Ramon Tremosa serà el cap de llista, mentre que a Tarragona ho serà una altra de les persones de màxima confiança de Puigdemont, l’exalcalde de Valls Albert Batet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Quants militants té Junts per Catalunya?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides