“L’hora de Salvador Illa”

EL TRIANGLE va fer un editorial el passat mes de juliol on apuntava la candidatura del ministre a la presidència de la Generalitat de Catalunya

EL TRIANGLE publicava un editorial en el número 1405 de la seva edició en paper, del passat 22 de juliol, en el qual titulava: “L’Hora de Salvador Illa“. De fet, la portada d’aquell número destacava com a titular principal que “Salvador Illa guanya punts per ser el pròxim president”. En el setmanari s’argumentava que “la gestió de la pandèmia de la covid-19 ha reforçat la seva imatge com a polític de consens que pot ajudar a resoldre positivament la dramàtica crisi de Catalunya”.

Reproduïm completament el text de l’editorial d’EL TRIANGLE sobre Salvador Illa:
“Si hi ha un polític català i espanyol que ha estat a l’altura i ha exercit un lideratge responsable i solvent des que es va desfermar la pandèmia de la covid-19, aquest és Salvador Illa, l’exalcalde de la Roca del Vallès i actual ministre de Sanitat. El seu to mesurat i respectuós, però a la vegada ferm i convincent, ha merescut el reconeixement de tothom. I això, en una classe política abocada a la divisió i a la crispació compulsiva, és un valor que cal subratllar. Hereu del mestratge conciliador de Josep Tarradellas i de l’energia reformadora d’Ernest Lluch, el ministre Salvador Illa és un luxe que Catalunya, immersa en una terrible crisi i esquinçada pel procés independentista, no pot desaprofitar. Ara que s’acosten les eleccions per renovar la presidència de la Generalitat, és l’hora que Salvador Illa faci el pas. El PSC ha de ser conscient que Miquel Iceta ja ho ha donat tot. Va salvar els mobles i la coherència del partit en els moments més turbulents del procés i, com a candidat, va obtenir uns resultats correctes en les eleccions del 2015 i del 2017, lluny, però, de dur els socialistes al Govern. Tornar a presentar-lo de candidat és un error, quan Salvador Illa ha demostrat que és un polític capaç de concitar l’adhesió de grans capes de la població a dreta i a esquerra, més enllà de les sigles del partit. Les eleccions d’aquesta pròxima tardor vénen marcades per la fi del pujolisme –que el jutge José de la Mata ha qualificat d'”organització criminal”– i la necessitat imperiosa de reconstruir el país després del daltabaix que patim. Salvador Illa és avui l’únic polític que pot fer sortir Catalunya del fons del pou”.

(Visited 190 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari