Una anciana de 96 anys, resident a Guadalajara, la primera vacunada

Les d'avui són les primeres vacunes i a partir de dilluns aniran arribant a Espanya unes 350.000 dosis setmanals

A les 9 del matí d’aquest diumenge, Araceli Rosario Hidalgo, interna de la residència de gent gran Los Olmos de Guadalajara des de l’any 2013 i nascuda el 1924, amb 96 anys, ha estat la primera persona a rebre la vacuna contra la Covid-19 a Espanya. “Porteu-vos bé”, ha dit en ser vacunada. La segona persona ha estat Mónica Tapias, nascuda el 1972, tècnica de cures auxiliar d’infermeria, que treballa al centre des de fa 10 anys.

Serà una escena que al llarg d’aquest diumenge s’anirà repetint a residències de gent gran d’arreu d’Espanya.
Aquest diumenge, a les 12, es posarà la primera vacuna a Catalunya. Les vacunes han fet nit a Guadalajara, on es van emmagatzemar les primeres dosis de Pfizer que han arribat les darreres hores.

Les dosis de la vacuna van arribar aquest dissabte, des de Bèlgica. Des d’aquest punt, i sempre sota un fort control policial, es distribueixen a totes les comunitats autònomes. A les Balears i les Canàries així com a Ceuta i Melilla s’han fet arribar en avió amb el suport de l’exèrcit.

La vacuna de Pfizer requereix dues dosis, que s’han de posar amb 21 dies de diferència. Les dosis s’han de conservar a una temperatura de 70 graus sota zero i, un cop perden la ultracongelació, s’han d’administrar abans de 5 dies. El transport de les vacunes es fa en contenidors frigorífics amb sensors tèrmics que controlen la temperatura en tot moment i amb un GPS per saber on són i quan arriben al seu destí.

Les d’avui són les primeres vacunes. A partir de dilluns aniran arribant a Espanya unes 350.000 dosis setmanals. Es tracta d’un procediment similar a la resta de països de la Unió Europea, on aquest diumenge també comença la campanya en residències i per a personal sanitari.

La previsió és que en les pròximes dotze setmanes es pugui completar la immunització en 2,29 milions de persones, que seguirà amb la resta de la població, per l’ordre establert en els 15 grups de vacunació de la Covid en què s’ha dividit la població.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides