El govern de Catalunya pateix pel cap d’any i es planteja endurir el toc de queda

El Procicat "retocarà" demà les restriccions, responent a l'empitjorament de la pandèmia de la Covid-19

El Procicat decidirà aquest dilluns si cal recular després de constatar-se que la situació no millora. La mala situació de la pandèmia a Catalunya evidència que el pla de reobertura ha saltat pels aires i que es podria tornar a una fase 0, amb un confinament més dur i més restriccions horàries. Preocupa especialment l’arribada de Cap d’Any, molt diferent de la Nit de Nadal i Nadal, en què la mobilitat s’ha reduït fins a un 40%. El Govern contempla la possibilitat d’avançar encara més el toc de queda.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut en una entrevista a Rac1, que, en funció de les dades epidemiològiques que s’hauran d’analitzar demà a la reunió del Procicat, les restriccions per Cap d’Any s’hauran de “retocar”.

Sàmper ha explicat que les restriccions per Nadal s’han complert de forma generalitzada, però que la festa de Cap d’Any té un caràcter diferent, no tant “familiar i emocional”, sinó que és similar a la revetlla de Sant Joan i per això ha obert la porta a l’enduriment de les restriccions fins ara vigents, i trobaria “lògic” que el toc de queda fos abans de la mitjanit.

De fet, les dades de la Covid-19 a Catalunya mostren un empitjorament, ja que tant l’Rt com el risc de rebrot continuen pujant. El conseller ha deixat clar que la prioritat és que no es col·lapsin els hospitals i les UCI, amb la qual cosa si la conselleria de Salut determina que existeix aquest risc, les mesures per la festivitat de Cap d’Any s’hauran de revisar.

Sàmper ha anat més enllà, i ha reconegut també que es podria arribar a produir un confinament com el que ja s’aplica a les comarques del Ripollès i la Cerdanya a tot l’àmbit català en cas que es produís un empitjorament generalitzat de les dades. “El que hem de fer és evitar que se’ns escapi de les mans”, ha dit.

Finalment, el conseller també ha explicat que tot i que els protocols per tal que les eleccions al Parlament es puguin produir el dia 14 de febrer, s’ha fixat la data límit del 15 de gener per decidir si es poden realitzar basant-se en els criteris sanitaris.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides