Hostalers i comerciants acudiran als tribunals contra la Generalitat per les restriccions

Els empresaris exigeixen més diners per les pèrdues derivades dels tancaments forçats per la Covid-19

El pla d’ajudes que el Govern va aprovar dimarts passat per rescatar els sectors de la restauració, el turisme i el comerç, no només no ha convençut els afectats sinó que ha estat la gota que ha fet vessar la seva paciència. Així, diverses organitzacions han anunciat que aniran més enllà de les reclamacions i les protestes als carrers per reclamar els seus drets per la via judicial.

Els més avançats són un grup d’empresaris que s’han unit sota la Plataforma d’Empresaris Afectats PEACovid-19. El seu objectiu principal és “el rescabalament del dany emergent, moral i el lucre cessant soferts arran de la crisi sanitària del coronavirus”, indica el seu portaveu Javier Candela Rodríguez.

Dimarts passat ja van presentar una reclamació per responsabilitat patrimonial davant l’Administració General de l’Estat per sol·licitar una compensació per les “mesures contradictòries i perjudicials” a les quals els ha sotmès el Govern des del començament de la crisi. Segons ha informat l’agència Europa Press, la reclamació no especifica cap xifra concreta, però estimen que les pèrdues acumulades pels empresaris fins ara adherits a la plataforma podrien rondar els 100 milions d’euros.

En la mateixa línia es va manifestar José Luis Yzuel, el president d’Hostaleria d’Espanya, en una entrevista a la mateixa agència de notícies. Yzuel, que fa mesos (que …) reclamant ajudes directes per valor de 8.500 milions, lamenta la “falta de respecte amb què el Govern està tractant al sector”. Assegura que l’experiència en les diferents comunitats autònomes demostra que no està confirmat que el tancament de la restauració freni els contagis. “Estic convençut que això acabarà amb milers i milers de demandes, perquè anem a reclamar a l’Estat els diners que ens ha robat”. En la seva opinió, “hi ha arguments jurídics per sostenir que les restriccions han estat arbitràries i estan darrere de milionaris perjudicis per als empresaris”.

Les associacions catalanes del comerç van recriminar dijous al Govern que hagi deixat fora de les ajudes a les empreses de més de 250 treballadors, moltes d’elles de centres comercials i sotmeses durant molts mesos a tancaments forçosos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides