Catalunya començarà a vacunar en una residència de L’Hospitalet

La consellera de Salut, Alba Vergés, anuncia l'inici de la campanya de vacunació a tot el territori

Alba Vergés

Catalunya rebrà 1.595 dosis de la vacuna contra la Covid-19 aquest diumenge, dia en què es començarà a vacunar a tot el país, ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés. La primera vacuna s’injectarà a la residència Feixa Llarga de L’Hospitalet de Llobregat. Després seguirà a la residència Nostra Senyora de Ribera a la Pobla de Segur; Balàfia 1 de Lleida; residència La Mercè de Tarragona; residència Natzaret de Móra d’Ebre; residència Fonts de Capellans de Manresa; residència Mil·lenari de Ciutat Vella a Barcelona; residència Sabadell Gent Gran, i residència Creu de Palau de Girona. S’ha escollit una residència a cada regió sanitària. Cada dilluns es rebran 60.000 dosis.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit que la campanya de vacunació serà complexa i que no es poden relaxar les mesures de protecció. De fet, Argimon ha assegurat que creixen els nous contagis i això pot fer “trencar l’equilibri” en el sistema hospitalari català. Argimon ha parlat també sobre el confinament de la Cerdanya i el Ripollès i ha afirmat que “no podem tenir pedaços”, de manera que ha reclamat que es pensi “en global i pel conjunt de Catalunya” perquè la situació és “complicada” a tot el país.

En la mateixa línia, el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que cal extremar les precaucions i que tot i que aquesta nit s’hagi relaxat el toc de queda no vol dir que s’hagi d’aprofitar. Sàmper ha remarcat que el toc de queda es flexibilitza per aquelles persones que ho necessitin però ha advertit que “no s’han de fer sobretaules”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides