Quin problema intern té Carlos Carrizosa a Ciutadans?

Carlos Carrizosa
Carlos Carrizosa

Un grup de militants de Ciutadans posa en dubte que Carlos Carrizosa sigui el candidat a la Generalitat i demana celebrar unes primàries. El passat mes d’agost, Carrizosa va rellevar Lorena Roldán, la qual havia estat escollida cap de cartell per la militància. Aquesta decisió unilateral d’Inés Arrimadas no va ser ben acollida per un grup de militants de Barcelona, amb Pedro Miret al capdavant, que ha enviat cartes a Arrimadas i ha demanat un canvi al consell de garanties intern, però no ha rebut una resposta positiva.

Aquest sector crític pretén aconseguir una votació interna, ja que considera que es va elegir Roldán i cal validar el nou candidat. Si s’apliqués aquesta proposta, es legitimaria Carrizosa o els afiliats escollirien una altra persona. Ciutadans ha fet bandera pública de ser un “exemple de democràcia i participació interna”, malgrat que els seus candidats sempre han estat triats per una direcció centralitzada, primer en Albert Rivera i ara en Inés Arrimadas.

A més, Ciutadans viu un moment amarg. Carrizosa és el candidat català menys ben valorat per la ciutadania en totes les enquestes. Tots els sondejos li pronostiquen una davallada molt important. Els més optimistes creuen que Ciutadans només perdrà la meitat dels diputats actuals, però els pessimistes estimen que la desfeta pot ser molt més gran. Només els més vells recorden que la UCD va passar de governar Espanya a ser un grup molt minoritari del Congrés dels Diputats, una davallada que planeja sobre el futur de Ciutadans.

El desembre de 2017, el partit taronja va guanyar les eleccions a Catalunya amb 36 escons, però Arrimadas no va presentar una alternativa davant la majoria independentista en el Parlament i, en canvi, va fer el salt a Madrid, deixant a Lorena Roldán i Carlos Carrizosa l’oposició al Parlament.

En un primer moment, Arrimadas va apostar per Roldán com a substituta, però davant les enquestes, les quals han governat les decisions de Cs, el passat mes d’agost va decidir arraconar Roldán i apostar per Carrizosa.

La irrellevància de Ciutadans a la política catalana és palpable. Els seus votants, segons les enquestes, estan marxant a l’abstenció, al PSC, el PP i Vox. Carrizosa, que es mantindrà com a candidat, haurà de prendre decisions el 14 de febrer. Haurà d’afrontar la revolta interna, que ja ha començat, i els mals resultats. Fins ara, Carrizosa ha estat l’home fort de l’aparell de Ciutadans a Catalunya i una persona de màxima confiança d’Arrimadas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.