Indignació al Ripollès i la Cerdanya pel tancament perimetral a dos dies de Nadal

L'alcalde de Ripoll proposa que la campanya de vacunació comenci per les dues comarques afectades

Pla de detall d'un control de mobilitat dels Mossos d'Esquadra a la N-260 (Sort) el 4 de desembre del 2020. (horitzontal)

La decisió d’establir un confinament perimetral a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès ha produït consternació entre alcaldes i empresaris dels sectors turístics, de la restauració i de l’alimentació. Des de la mitjanit de dimarts, el pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha decretat que es restringeixi la mobilitat i es tanquin establiments en aquests territoris.

En una entrevista a RAC1, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha explicat que la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, el va trucar tres quarts d’hora abans de la roda de premsa per avançar-li les mesures. Munell reconeix que li va sorprendre la contundència i el fet d’anunciar-ho dos dies abans de Nadal.

Davant d’aquesta situació, Munell ha demanat mesures contundents que contrarestin els efectes negatius que comportarà aquest tancament per a molts sectors, i demana que quan la vacuna arribi es doni preferència a aquestes comarques. Munell també ha parlat del sense sentit que suposa haver obert pel pont de la Puríssima, amb l’entrada massiva de visitants.

El president de l’Associació d’Hostaleria de la comarca, Fran Barroso, ha lamentat que la decisió s’hagi pres quan falten dos dies per Nadal i en un moment en què hi havia un 90% de reserves de mitjana després de l’obertura de fa una setmana de les pistes d’esquí. També després que la Generalitat anunciés divendres que era possible desplaçar-se per tot Catalunya si es comptava amb una reserva en un hotel o casa rural.

Denuncia que els ha enganxat amb les “neveres plenes” i reclamen ajudes directes davant les “pèrdues milionàries” que tindrà el sector. Unes restriccions que temen que sigui l'”estocada definitiva” per a molts negocis.

Per la seva banda, l’alcalde de Llívia, Elies Nova, ha criticat el Govern per com s’ha pres la mesura i com s’ha comunicat als alcaldes de la comarca. Nova tampoc entén que s’hagin pres unes mesures tan contundents i augura moltes dificultats per als sectors de la restauració, hotelers i turístics. Creu que hi haurà establiments que no podran obrir mai més i alerta de les conseqüències socials i mentals que pot comportar una mesura com la del tancament perimetral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides