Els Mossos reclamen roba tèrmica per aguantar els controls sota zero

Els agents que han de vigilar el confinament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès exigeixen nous equipaments

El confinament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès per mirar de frenar la Covid-19 ha posat de manifest un vell problema, els Mossos d’Esquadra de la zona no van ben equipat per suportar les baixes temperatures del territori. Els primers controls s’han hagut de fer sota zero. Ho han de fer almenys durant dues setmanes i els sindicats dels Mossos reclamen roba tèrmica i abric per suportar el fred.

Uns mitjons tèrmics, un tapaboques polar i una samarreta interior tèrmica és el material que des del 2014 s’ha repartit als mossos dels Pirineus; tot i que aquesta roba no ha arribat a tothom. Per exemple, com denuncia avui la SER, les unitats d’ordre públic de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), que també fan avui controls, no tenen res d’això, lamenta el portaveu del Sindicat Mossos d’Esquadra (SME), Nacho Alvarez: “Els agents de l’ARRO tenen una granota de treball, però no tenen jaqueta i s’han de posar samarretes i roba d’abric a sota per no passar fred”. “La jaqueta per l’ARRO és una petició que portem anys arrossegant”, afegeix el portaveu del sindicat Fepol, Toni Castejón, que assegura que ara s’ha fet més evident que mai.

“Tenim mancances de roba tèrmica. Tenim mitjons, samarretes i tapaboques, però es reparteixen en comptagotes. No tots els agents de trànsit en tenen”, explica Álvarez. Els que han rebut el material, el consideren insuficient. Des del sindicat USPAC, es queixen que si se’ls trenca, poden tardar anys a rebre una reposició. “Tenir només una samarreta tèrmica o uns mitjons si has d’estar allà molts dies, serveix de poc. Tots aquests agents han anat al Decathlon i altres botigues per comprar material d’abric i els companys que han de pujar ara cap al Pirineu exactament el mateix”, critica Albert Palacio, portaveu d’USPAC. “Ja van patir molt a Òdena, que era hivern, imagineu ara a Puigcerdà on et pots llevar a -5 graus”, afegeix.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides