Què ha reprès Joan Canadell?

D’ençà que Joan Canadell ha estat escollit número dos per Barcelona de la llista de Junts, han tornat a circular per les xarxes i per diversos mitjans periodístics els tuits amb què el també president de la Cambra de Comerç de Barcelona havia manifestat, els darrers anys, menyspreu contra Espanya i havia demostrat la seva propensió a assumir com a bons els plantejaments revisionistes de l’Institut Nova Història (INH).

Precisament, durant les darreres hores Canadell ha reprès una de les seves particulars línies de tuits pseudohistòriques quan ha comentat que “hi ha molt català acomplexat que es creu la història espanyola que diu que els millors mariners que anaven amb Colom eren extremenys”. “A quin mar havien fet les pràctiques?”, ha plantejat tot seguit, abans de concloure indicant: “O que l’expedició la va pagar Isabel I empenyorant joies, en lloc dels comerciants de la nació catalana…”.

D’aquesta manera, responia a un altre usuari que havia afirmat que Canadell tenia “dret” a donar “més veracitat” a l’INH que “als mentiders compulsius”, en referència a Espanya.

Val a dir que l’INH, en el seu canal de YouTube, exhibeix un vídeo del 2017 en el qual el número dos de Junts argumenta que Catalunya és l’origen de la bandera dels Estats Units.

A més, ha ficat cullerada en una conversa tuitera entre l’exdiputat Germà Bel i l’empresari i cervell processista Oriol Soler per recordar que l’INH va rebre, l’any 2013, el Premi Nacional President Lluís Companys de mans de l’aleshores vicepresidenta del Parlament Anna Simó. I ha convidat Soler a difondre-ho: “He trobat això Oriol… per si vols fer una piulada…”.

“Fa uns cinc anys que pago cada mes 200€ a Jordi Bilbeny mitjançant l’INH i ho faig amb molt d’orgull”, va piular Canadell l’any 2019.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides