La fiscalia s’oposa als indults dels presos perquè podrien reincidir

El ministeri fiscal envia al Suprem l'informe i ara aquest s'haurà de pronunciar a través d'un escrit no vinculant

Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

La Fiscalia rebutja els possibles indults als presos independentistes. Ho deixa clar en l’informe que ha fet arribar al Tribunal Suprem perquè ho traslladi al govern espanyol. Una posició, però, que no és vinculant.

Així, els fiscals que van acusar per rebel·lió els líders del procés no volen que ara puguin quedar lliures via indult de la Moncloa. En el seu informe argumenten que no han mostrat cap penediment, creuen que podrien reincidir, que els van condemnar a penes molt altes i que no han complert ni la meitat de la pena.

Aquest informe ja és en mans dels jutges, amb Manuel Marchena al capdavant, que ara han de fixar la seva posició i fer-la saber al govern espanyol. I tot apunta que seguiran la mateixa línia, igual que han fet amb la revocació del tercer grau i el 100.2 que permetien als presos passar el dia fora de la presó.

El que digui el Suprem en tot cas influeix, però no determina la decisió final sobre els indults. Això sí, els tràmits legals determinen que se l’ha d’escoltar.

D’altra banda, la Fiscalia també aprofita l’informe contra l’indult per reivindicar que la justícia europea entregui l’expresident Carles Puigdemont i la resta de polítics catalans reclamats per la justícia espanyola.

(Visited 170 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari