Un brot de coronavirus en una residència de Banyoles afecta 42 persones i deixa sis morts

Salut ha informat que els sis usuaris que han perdut la vida presentaven patologies prèvies i que dos altres residents han estat ingressats a l’hospital

Residència La Solana (Banyoles)
Residència La Solana (Banyoles)

Un brot de coronavirus al geriàtric La Solana de Banyoles (Girona) ha comportat la mort de 6 residents i afecta actualment a 29 dels 72 usuaris que hi ha al centre i a 13 dels 40 professionals que hi treballen, segons ha informat el Departament de Salut.

Les 6 persones que han mort presentaven patologies prèvies, i 2 altres residents han estat ingressats a l’hospital, segons ha indicat la conselleria.

La resta d’usuaris del centre residencial que han estat diagnosticats amb la malaltia presenten símptomes lleus i els professionals mèdics estan atents a la seva evolució després que aquest passat cap de setmana s’efectuessin proves de control, que estan pendent de resultat.

La conselleria capitanejada per Alba Vergés assegura que, tan bon punt es va declarar el brot a principis de desembre, es va activar el cribratge massiu del centre i que es van adoptar totes les mesures de prevenció i contenció del virus.

Tots els positius diagnosticats han tingut lloc a la segona planta, mentre que a la planta baixa i a la primera no s’ha detectat cap usuari contagiat. Per aquest motiu, el geriàtric no s’ha sectoritzat, sino que s’han aïllat als residents positius i s’han posat en marxa mesures per evitar que el virus s’estengui.

Des de Salut s’està fent un seguiment de la situació i dels protocols de control, amb vistes de professionals de Salut Pública i revisió de circuits, equips de protecció individual i divisió d’àrees juntament amb la direcció de la residència.

La situació clínica dels residents d’aquest geriàtric de Banyoles està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals del centre i per l’Equip d’Atenció Primària de Banyoles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides