Vaga de treballadors de Mediapro a França perquè Roures expliqui el futur de l’empresa

La protesta dels empleats de producció amenaça la difusió dels pròxims partits de la Ligue 1 després que s'anunciés el trencament entre el grup audiovisual i la Ligue de Football Professionnel

Jaume Roures
Jaume Roures

El personal de Mediapro encarregat de la producció a França ha anunciat aquest dimecres que farà vaga a partir d’aquest dijous davant la negativa del factòtum d’aquest conglomerat audiovisual, Jaume Roures, a aclarir quins projectes de futur té per a l’empresa i els seus treballadors.

La protesta es produeix després que, la setmana passada, Mediapro trenqués amb la Ligue de Football Professionnel (LFP) i un dia abans que un Tribunal de Nanterre es pronunciï sobre la validació de l’acord assolit entre les dues parts per finalitzar el contracte que van signar el 2018.

Si el valida, Mediapro haurà de pagar 100 milions d’euros en dos terminis, sumats als 153 milions d’un deute anterior ja pagats, i la LFP podrà cercar un altre candidat a l’adquisició dels drets d’emissió del futbol francès. Mediapro va arribar a acumular dos impagaments, corresponents als abonaments del 5 d’octubre i el 5 de desembre, que van sumar un deute de 324 milions d’euros. L’import del contracte pel qual va obtenir el 80% dels drets televisius per quatre temporades, signat fa dos anys, era de 780 milions d’euros.

Ara, la vaga dels treballadors de producció fa perillar l’emissió de les pròximes jornades de la Ligue 1, la primera divisió del futbol francès. Els partits fins ara els ha ofert el canal Telefoot, el qual Mediapro va anunciar la setmana passada als treballadors que tancarà.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides