Soldats de l’exèrcit espanyol fan la salutació nazi a Madrid

Les imatges van tenir lloc el desembre del 2019 durant la celebració de la Immaculada

En un vídeo, publicat pel diari La Marea, es veu un grup de soldats fent la salutació nazi mentre canten una cançó de la banda de música feixista Estirpe Imperial, sobre la història de la División Azul.

Els soldats són en una caserna de Paracuellos del Jarama, a Madrid, de la Brigada Paracaigudista (BRIPAC) de l’exèrcit espanyol, durant la celebració de la Immaculada Concepció, patrona de les tropes d’infanteria, el 8 de desembre del 2019.

El president del grup d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, considera que és alarmant “la infiltració en les forces armades de l’extrema dreta” i que “ja no són només militars retirats”, en referència a la polèmica sobre les declaracions d’un grup d’exmilitars en un xat que demanava “afusellar 26 milions d’espanyols”.

Pel que fa al vídeo, el ministeri de Defensa el minimitza. Fonts del departament liderat per Margarita Robles asseguren que les forces armades estan integrades per 120.000 persones amb diferents ideologies, però que aquestes actituds són mínimes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides