Argimon intueix la tercera onada en el “canvi de tendència”

El secretari de Salut Pública preveu que la immunitat arribi en un any i crida a reduir la transmissió del coronavirus abans de la vacunació

Josep Maria Argimon
Josep Maria Argimon

Josep Maria Argimon, l’epidemiòleg i secretari de Salut Pública de la Generalitat, ha explicat en una entrevista a Eldiario.es que els indicadors semblen mostrar que estem davant d’una tercera onada de la pandèmia de la Covid-19, però que necessiten un parell de dies per confirmar-ho.

Argimon, si més no, ha afirmat que “hi ha un canvi de tendència clar”, i ha destacat, en aquest sentit, que l’indicador de malalts ingressats en unitats de cures intensives (UCI) ha pujat durant tres dies seguits.

Sobre l’adopció novament de mesures més restrictives, el secretari de Salut Pública no ha assegurat que s’acabin aplicant, però sí que la possibilitat està sobre la taula i que cal reduir la transmissió del coronavirus abans de la campanya de vacunació. En particular, ha recomanat que s’evitin dinars nadalencs si hi ha gent molt gran.

Així mateix, ha explicat que el nou indicador que fan servir sobre la indecència de la Covid-19 indica que la velocitat dels contagis, RT, és d’1,4 i que els ha fet guanyar tres dies en el diagnòstic de la situació, gràcies a la rapidesa en l’obtenció dels resultats dels tests d’antígens.

Pel que fa a la vacuna, Argimon ha reiterat que, si tot va bé, s’assolirà la immunitat en un any després d’haver-se completat la vacunació i que l’estiu del 2021 “no serà com el del 2019”, però sí “molt millor” que el del 2020.

(Visited 106 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari