Quins mediàtics han obtingut resultats discrets a les primàries de JxCat?

Mark Serra
Mark Serra

Un grapat d’aspirants mediàtics que es presentaven a la segona fase les primàries de Junts, aquest cap de setmana, ha obtingut uns resultats més aviat discrets i no han aconseguit una de les places que donen accés directe als llocs amb més opcions d’obtenir un escó al Parlament.

Segons el reglament de les primàries de Junts, eren proclamats automàticament candidats els tres més votats de Lleida, els tres més votats de Tarragona, els quatre més votats de Girona i els vuit més votats de Barcelona. L’ordre, això sí, pot patir alteracions per garantir la paritat i l’ordenació en cremallera. La resta de la llista serà triada per l’executiva del partit.

L’activista Mark Serra ha quedat el 20è en la votació de Barcelona i ha estat únic candidat que ha rebut 155 vots, un número amb fortes connotacions negatives en aquest espai polític. Una altra singularitat d’aquest exponent de la línia dura unilateralista és que ha evidenciat que no coneixia el reglament de les primàries, ja que ha donat per segur a Twitter que serà el 21è de la llista -considerant que la candidata a la presidència, Laura Borràs, l’encapçala- i ha manifestat que el fet que a les anteriors eleccions JxCat va sumar 17 escons per Barcelona és “un al·licient per treballar a tope“. Quan li han alertat que tota la llista no es decidia aquest diumenge, ha respost al seu interlocutor: “Com es fa a partir d’ara, Marc? No ho acabo d’entendre“. Posteriorment, quan ja s’ha informat de com es triarà la llista definitiva, ha piulat que “obligar en cremallera es carrega la democràcia i el talent”.

El diputat Francesc de Dalmases, 16è a la llista de JxCat del 2017, ha quedat ara en el 15è lloc, però si l’executiva no el fa pujar, no està gens clar que mantingui l’escó, ja que l’imperatiu de la paritat no el beneficia: només sis dones -sense comptar Borràs- i vuit homes han rebut més vots que ell.

Un altre devot de Borràs, l’activista i candidat a Tarragona Rai López, famós per haver viatjat a peu a Waterloo, ha quedat sisè, però podria pujar un lloc per l’ordenació en cremallera. JxCat va sumar quatre diputats en aquella demarcació fa tres anys.

A Girona, on JxCat va obtenir set representants el 2015, Albert Ballesta ha quedat setè, però a les primàries els candidats més votats que ell són, principalment, homes, per la qual cosa és previsible que li correspongui finalment un lloc més endarrerit a la llista. Es tracta de l’efímer alcalde de Girona que, per assumir el càrrec per designació de Carles Puigdemont el 2016, va necessitar abans que les persones que el precedien a la llista renunciessin a ser regidores.

Gorka Knörr, el delegat de la Generalitat a Madrid, en el 22è lloc de Barcelona, no té gaires opcions de ser diputat. El regidor de JxCat a Badalona i mosso en excedència, David Torrents, en té alguna més: ha quedat el 19è, just per davant de Mark Serra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.