El Constitucional resol que instar a cremar la ‘rojigualda’ és un delicte

El tribunal desestima el recurs d'un sindicalista gallec que va dir que calia "cremar la puta bandera"

Un manifestant cremant una bandera espanyola

El ple del Tribunal Constitucional ha resolt que els ultratges a la bandera espanyola no estan emparats per la llibertat d’expressió. El tribunal ha desestimat un recurs d’empara interposat per un sindicalista gallec de la Confederació Intersindical Gallega condemnat per un delicte d’ultratge a la bandera i que al·legava que se li havia vulnerat la llibertat d’expressió i ideològica.

El sindicalista està condemnat per haver dit frases com “aquí teniu el silenci de la puta bandera” i “s’ha de cremar la puta bandera”. Segons el tribunal aquestes expressions eren “innecessàries per a les reivindicacions salarials” que el sindicalista defensava i “no hi tenien cap relació”, de manera que són “al marge” dels drets fonamentals que al·lega.

La resolució de ple s’ha pres amb cinc vots particulars. El sindicat va interposar un recurs contra les sentències condemnatòries del 22 de març de 2017 del jutjat penal número 1 de Ferrol i de 8 de febrer de 2018 de la secció primera de l’Audiència Provincial de A Corunya.

(Visited 220 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari