La Fiscalia examinarà l'”espontaneïtat” i “veracitat” de la regularització de Joan Carles I

El rei emèrit ha presentat declaracions complementàries sobre els exercicis del 2016 al 2018 per esquivar una querella per frau fiscal

Joan Carles I
Joan Carles I

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha difós amb un comunicat, aquest divendres, que examinarà si el pagament de 678.393,72 euros, amb què el rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I de Borbó, pretén regularitzar la seva situació amb Hisenda, el salva d’una eventual querella per frau fiscal.

La Fiscalia hi explica que estudiarà, en el marc de la investigació que ja efectua sobre l’anterior cap d’Estat, la “espontaneïtat, veracitat i completesa” de la maniobra de Joan Carles I, per decidir si procedeix penalment contra ell per les despeses personals pagades amb fons de targetes black, entre els anys 2016 i 2018.

Es tracta de tres exercicis fiscals posteriors a la seva abdicació, sobre els quals el rei emèrit ha presentat declaracions complementàries. El Ministeri Públic, en definitiva, ha de determinar si aquest pagament s’ajusta al que preveu l’article 305.4 del Codi Penal, que exonera del delicte fiscal l’infractor que paga els seus deutes abans que la Fiscalia emprengui actuacions que li permetin tenir coneixement formal de l’inici de diligències contra ell.

La norma de Felip VI
D’altra banda, segons publica El Confidencial, l’actual cap d’Estat i fill de Joan Carles I, el rei Felip VI, va imposar des de l’inici del seu regnat, en concret el gener del 2015, una norma que impedeix als membres de la família reial rebre donacions de diners. Aquesta norma disposa, segons la mateixa informació, que l’import rebut hauria de ser retornat o donat a una entitat sense ànim de lucre dedicada a objectius d’interès general, de manera que obligaria Joan Carles I a tornar o donar, per exemple, a una ONG l’import de les donacions rebudes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides