La candidatura auspiciada per l’independentisme guanya el primer round a la UB

Joan Guàrdia s’enfrontarà en una segona volta amb l’actual rector Joan Elias

Joan Guàrdia i Joan Elias es disputaran la setmana vinent el rectorat de la Universitat de Barcelona després que tots dos hagin passat a la segona volta, mentre que David Vallespín ha quedat tercer. Guàrdia encapçala una candidatura auspiciada per l’independentisme de l’Assemblea Nacional. Guàrdia s’ha quedat amb el 49,65% del vot ponderat, a molt poc per ser elegit rector en primera volta, doncs necessitava el 51%.

Després de dos dies d’eleccions telemàtiques, la participació només ha estat del 21% d’una comunitat de 54.390 votants potencials.

El propers 17 i 18 de desembre els dos primers s’han de trobar de nou a les urnes. Guàrdia ha guanyat en les quatre diferents urnes, Professorat Docent i Investigador (PDI); altre personal docent; alumnat i Personal d’Administració i Serveis (PAS).

Abans de ponderar els vots, Guàrdia n’ha obtingut 6.148, mentre que Elias s’ha quedat amb 2.795 i Vallespín amb 2.163. La gran diferència entre Guàrdia i els seus dos oponents ha estat que l’alumnat ha apostat de forma clara per ell. La ponderació fa que el personal docent representi el 51% del vot final, En aquest cas Guàrdia només s’ha imposat a Elias per 36 vots, quedant Vallespín molt descavalcat (257 vots dels seus companys). En quant al personal docent, Guàrdia també ha fet un fort forat, encara que només compti un 9% del vot final. L’alumnat, que compta un terç, ha votat de forma massiva a Guàrdia al tenir 4.062, molt per sobre de Vallespín (1.286) i Elias (1.116). Pel que fa al PAS, Guàrdia també s’ha imposat, però a poca distància d’Elias (620 a 573 vots). Vallespín, per la seva part, només n’ha obtingut 331. El PAS només computa un 10% del vot final.

Ara, la setmana vinent, i amb vot telemàtic, la comunitat de la UB, formada per aquest poc més de 54.000 electors, han de decidir entre refrendar la continuïtat de l’actual rector o bé donar la confiança a una candidatura avalada per l’ANC i Elisenda Paluzie, la qual ha donat ple suport a Guàrdia.

Amb el vot ponderat, Guàrdia hauria obtingut poc més de 2.200 vots (gràcies a l’urna de l’alumnat), mentre que Elias es quedaria prop dels 800 vots i Vallespín fregaria els 600.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides