Fiscalia va comunicar el novembre a Joan Carles I que l’investigaven

El rei emèrit va decidir pagar a Hisenda aquest dimecres abans que s'hagi formalitzat una querella

La Fiscalia del Tribunal Suprem va notificar al rei emèrit Joan Carles I l’existència de diligències d’investigació per presumpte delicte fiscal i de blanqueig el passat mes de novembre, quan va assumir les indagacions que es venien desenvolupant des de principis de 2019 a Anticorrupció.

Fins a aquesta data, el monarca no tenia oficialment constància d’estar sent investigat, entre altres coses, perquè no era així sobre el paper. Anticorrupció havia pres declaració a qui va ser el seu ajudant de camp durant una dècada, el coronel Nicolás Murga, i rastrejava l’origen dels fons que manejava, però la competència per investigar al pare del rei és del Suprem, atès que gaudeix d’aforament.

Només unes setmanes després, aquest dimecres, va acudir el seu advocat als tècnics d’Hisenda de la Comunitat de Madrid per presentar una declaració pels fons objecte de la investigació, uns 800.000 euros donats per l’empresari mexicà Allen SanginésKrause que va ocultar al fisc en els exercicis de 2017, 2018 i 2019.

La declaració li permet esquivar el delicte fiscal i així, també el de blanqueig, tipus penal que requereix un il·lícit previ fruit dels fons que s’afloren. En aquest cas, van aparèixer en concepte de despeses que Murga pagava amb les seves targetes per a Joan Carles I i altres membres de la seva família.

Aquest dijous, els fiscals del Suprem que instrueixen l’assumpte han incorporat a les diligències la regularització fiscal del rei Joan Carles, per la qual ha abonat 678.373,72 euros, interessos inclosos. La documentació s’ha incorporat a les diligències per al seu estudi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides