ERC vol la dimissió de Marín i que JxCat trenqui pacte a la Diputació

Exigeix que la tercera institució del país estigui "neta" mentre el PSC mostra "total confiança" en la presidenta

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha demanat la dimissió de Núria Marín com a presidenta de la Diputació de Barcelona. En un comunicat després que Marín hagi estat detinguda i posada en llibertat després de declarar a la Policia Nacional pel cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet, ERC ha reivindicat que la Diputació de Barcelona ha d’estar “neta” i ha reclamat a JxCat que trenqui el pacte de govern amb el PSC a l’ens.

Així, ERC proposa impulsar un procés de diàleg entre tots els grups per “capgirar” la situació i posar la institució al servei de la ciutadania. Els republicans han recordat les acusacions “greus” que s’investiguen com el desviament de subvencions, malversació, blanqueig de capitals o falsificació documental.

En el comunicat, els republicans han recordat que han reclamat a la també alcaldessa actuar amb transparència des de l’inici de la investigació. Han lamentat que s’hagi negat a donar explicacions o a permetre l’accés a la documentació relacionada amb el Consell Esportiu malgrat les recurrents sol·licituds del grup municipal d’ERC a l’Hospitalet.

Al seu torn, el PSC en l’àmbit nacional manté “total confiança” en Marín i no considera que s’hagi d’apartar del càrrec per respecte a la presumpció d’innocència. Segons fonts de la direcció, el PSC actuarà amb “total col·laboració” amb la justícia, però no considera que l’alcaldessa s’hagi d’apartar del càrrec.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides