IU, soci del govern espanyol, abona la fiança per fer d’acusació contra Joan Carles I

La ministra d'Afers Exteriors nega tenir constància que el rei emèrit vulgui tornar per Nadal

Alberto Garzón
Alberto Garzón

Izquierda Unida (IU) ha dipositat aquest dimarts una fiança de 12.000 euros per exercir l’acusació contra Joan Carles I de Borbó, rei emèrit d’Espanya, una xifra determinada pel Tribunal Suprem a finals d’aquest mes de novembre, per a l’aportació de la qual el partit encapçalat pel ministre Alberto Garzón disposava d’un termini de vuit dies.

Es tracta de la causa especial contra l’excap d’Estat i set persones més per la presumpta comissió de tretze delictes, originada per una querella plantejada el desembre del 2018, en la qual IU, un dels partits integrants d’Unidas Podemos, el soci de govern del PSOE, ha sol·licitat la reobertura, que els membres de la sala penal del Suprem ja havien desestimat anteriorment.

La querella, Joan Carles I a banda, es dirigeix també contra l’amiga del rei emèrit Corinna Larsen, l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán, els empresaris Juan Villalonga i Juan Miguel Villar Mir, l’excomissari José Manuel Villarejo, l’advocat suís Dante Canonica i el parent del rei emèrit Álvaro de Borbó per la presumpta comissió de suborn, delicte contra Hisenda, administració deslleial, frau, tràfic d’influències, blanqueig de capitals, amenaces, descobriment i revelació de secrets, i constitució de grup criminal, entre altres delictes.

Per la seva part, la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, ha manifestat en una entrevista concedida a la Cadena SER que no té constància que Joan Carles I vulgui tornar a Espanya durant les dates nadalenques, una intenció que, segons han publicat els darreres dies mitjans com El Mundo, l’anterior cap d’Estat hauria traslladat a persones del seu entorn.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides