Barcelona no serà subseu de l’Agència Europea de Meteorologia

Bonn s’imposa per poques dècimes a la capital catalana

Barcelona no acollirà la tercera seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mig Termini, després que la candidatura de la ciutat alemanya de Bonn s’hagi imposat. Bonn s’afegirà a les dues seus que ja té l’organisme, una a Reading, al Regne Unit, i l’altra a Bolonya, a Itàlia, que el 2021 acollirà el nou superordinador del centre i començarà a funcionar el 2022. A mitjans del 2021 es començarà a traslladar personal a Bonn, i les oficines estaran plenament operatives el 2026.

El Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mig Termini és una organització independent intergovernamental formada per 22 estats membres i 12 associats. Va néixer el 1975 i té 360 treballadors de més de 30 països. Produeix prediccions meteorològiques globals i altres dades tant per als seus membres com per a la comunitat científica i empresarial en general.

La missió principal de l’organisme és produir pronòstics meteorològics numèrics i monitorar el sistema de la Terra; dur a terme investigacions científiques i tècniques per millorar les habilitats de pronòstic, i mantenir un arxiu de dades meteorològiques.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha felicitat la ciutat guanyadora en un missatge al Twitter i ha agraït la “unitat institucional” entorn la candidatura, així com el lideratge del Barcelona Supercomputing Center (BSC) i el ministeri espanyol per a la Transició Ecològica. “Seguirem treballant per fer de Barcelona capital de ciència a Europa”, ha afirmat Colau, que ha assenyalat que s’ha quedat només a “unes dècimes” de Bonn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides