Demòcrates acusa ERC de construir “una gran mentida” contra ells i li demana que deixi el grup parlamentari

Castellà diu de la trobada virtual de Donec Perficiam que uns voluntaris del partit es van connectar a una videoconferència "convocada per exmembres del secretariat de l'ANC" i reitera que no es pot trencar el que ja ho estava

Castellà, Laïlla i Reyes
Castellà, Laïlla i Reyes

Antoni Castellà, Titon Laïlla i Eduardo Reyes, els tres diputats de Demòcrates que formen part de la bancada d’ERC al Parlament de Catalunya, han comparegut junts aquest dilluns per posar en escena la reacció del partit al fet que ERC hagi anunciat que trenca amb ells després que dos membres de Demòcrates, fundat pels independentistes de l’extinta Unió, participessin en una trobada virtual que també va congregar, entre altres, figures dels partits ultranacionalistes Front Nacional de Catalunya i Força Catalunya, així com el vicepresident del Parlament Josep Costa (JxCat).

Castellà ha reiterat que “no es pot trencar quelcom que feia mesos que estava trencat”, abans de recordar que Demòcrates “no ens hem mogut”, i d’indicar que “Esquerra va canviar la seva orientació”, motiu pel qual ha adduït que el congrés de Demòcrates, celebrat aquest mes de setembre, van donar “el pacte per trencat” per un “incompliment del compromís amb els electors” per part d’ERC. Per això, Castellà ha demanat a ERC que abandoni el grup parlamentari que comparteixen, on ERC té una amplíssima majoria, justament la petició adreçada les darreres hores pels republicans als representants de Demòcrates.

El dirigent democristià, que ha llegit fragments de l’acord polític assolit fa tres anys amb ERC, ha manifestat que “ens sorprèn l’agressivitat i la demagògia” de la direcció dels republicans. I més encara, ha especificat, “en un context de repressió de l’Estat”. En particular, ha retret a la formació que lidera Oriol Junqueras que ha construït “una gran mentida” a partir del fet que “uns voluntaris de Demòcrates s’havien connectat a una videoconferència convocada per exmembres del secretariat de l’ANC”, en referència al col·lectiu Donec Perficiam.

Castellà, a més, ha atribuït la reacció d’ERC al xat a la “incomoditat profunda” que, segons ell, representa Demòcrates per a la cúpula d’ERC pel fet de defensar amb contundència “la vigència de l’1-O” i “la via unilateral”. També ha retret als seus exsocis un atac “greu i injust”, així com “immoral”, pel fet que des d’ERC s’ha associat a la xenofòbia la participació en la trobada de Donec Perficiam, “agafant-se a una persona que es connecta a una connexió oberta” per “muntar aquest relat”. En aquest sentit, Castellà ha esgrimit a favor del seu partit la condició de víctimes del franquisme d’històrics de l’espai polític democristià a Catalunya, com Manuel Carrasco i Formiguera.

(Visited 237 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari