L’emèrit presenta una declaració per regularitzar la situació fiscal

Hisenda analitza un escrit de l'advocat de Joan Carles I sobre l'ús de targetes amb fons opacs

El rei Felip VI amb el seu pare, Joan Carles I

Quatre mesos després de la seva marxa d’Espanya a Abu Dhabi, el rei emèrit, Joan Carles I, ha presentat una declaració davant l’Agència Tributària per regularitzar la seva situació fiscal. L’escrit, remès a través del seu advocat, Javier Sánchez-Junco, encara està sent analitzat per Hisenda, que ha de respondre en els pròxims dies si accepta la regularització o sol·licita aclariments i quin és l’import a pagar.

Segons publica El País, la declaració no està relacionada amb els seus possibles béns a l’estranger, sinó amb l’ús de targetes bancàries per part de Joan Carles I i els seus familiars amb fons opacs de l’empresari mexicà Allen SanginésKrause, que està sent investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem.

Joan Carles de Borbó, Sofia de Grècia i alguns familiars directes, com ara els algun dels seus néts van fer servir aquestes targetes. S’abonaven des d’un compte del qual ni el rei emèrit ni la família n’eren titulars.

Les despeses s’haurien produït els anys 2016, 2017 i 2018, després que el 2014 Joan Carles I perdés la inviolabilitat, una prerrogativa constitucional que fa que no pugui ser investigat. De fet, és en aquesta inviolabilitat que s’ha escudat la Fiscalia per arxivar les diligències o demanar que no s’investigui el rei emèrit per les presumptes irregularitats comeses durant el seu mandat.

(Visited 143 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari