La velocitat de propagació del virus continua pujant a Catalunya

Argimon vaticina que la tercera onada arribarà el gener

Josep Maria Argimon

La velocitat de propagació a Catalunya, l’Rt, continua a l’alça i es troba ja en 0,99, una centèsima més que fa 24 hores i acostant-se perillosament a la barrera de l’1. En canvi, el risc de rebrot baixa un xic i està ara en 205, quatre punts menys, segons les últimes dades del Departament de Salut.

A més, la incidència a 14 dies torna a baixar i se situa en 224,32 (dissabte estava en 232,04). S’han declarat 790 nous casos confirmats per PCR o Tests d’Antígens (TA), fins als 317.370 des de l’inici de la pandèmia. El 4,29% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.

També s’ha informat de 63 noves morts, amb un total de 16.152. Hi ha 1.515 pacients ingressats als hospitals amb covid-19, 28 més, i 389 persones a l’UCI (-11).

D’altra banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha confirmat que el Departament de Salut disposa de models que preveuen un increment d’ingressos hospitalaris de cara a les festes de Nadal i una tercera onada al mes de gener. Així ho ha explicat Argimon al FAQS de TV3, on també ha demanat “seny” a la ciutadania que haurà de decidir quines trobades són “necessàries” i quines no.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.