El Govern vol fer-se perdonar pels autònoms després del desastre de les primeres ajudes

Ara calcula que 100.000 autònoms rebran la nova ajuda per la Covid-19

El Govern calcula que 100.000 autònoms rebran la nova ajuda que té prevista. Això no obstant, la xifra final dependrà del registre, que es tancarà aquest dilluns a la tarda. En els primers tres dies, es van registrar uns 70.000 treballadors per compte propi i el plantejament amb què treballa la Generalitat és que la xifra pugui arribar als 100.000, tot i que en cap cas és una dada definitiva i dependrà de quantes persones s’apuntin en els dies que queden.

Fonts del Departament d’Economia i Hisenda assenyalen que cal esperar que s’acabi el període d’inscripció per a donar dades definitives i apunten que la quantitat que es destinarà a aquests ajuts serà “molt important” i superior a 100 milions d’euros. El Govern busca fer-se perdonar després del desastre de les primeres ajudes.

La quantitat dedicada a cada treballador serà similar a la primera convocatòria, de 2.000 euros per cap. Si la previsió inicial es compleix, la Generalitat es gastaria 200 milions d’euros en aquestes subvencions. La primera tanda d’ajuts tenia un pressupost molt inferior, de 10 milions, i es va esgotar en 24 hores, ja que l’ordre d’arribada de les sol·licituds atorgava preferència, és a dir, el primer que s’inscrivia rebia els diners.

La lentitud i les incidències van marcar la primera tongada de peticions d’ajudes destinades a 10.000 autònoms. Després de dos dies de problemes informàtics i de col·lapse en el web per sol·licitar-les, la problemàtica va acabar amb la cúpula del Departament de Treball destituïda i amb la Generalitat havent de replantejar-se el sistema per concedir les ajudes, evitant tornar a entregar-les per concurrència no competitiva.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va demanar disculpes pel col·lapse i es va comprometre a què l’executiu milloraria el sistema. Una setmana després, es va fer públic que la conselleria que encapçala Chakir el Homrani rellevava el secretari general del Departament, Josep Ginesta, per Oriol Amoròs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides