El Suprem revoca la semillibertat dels presos del procés

Anul·la tant les concessions del tercer grau com la via del 100.2, que considera prematures

Judici al Tribunal Suprem
Judici al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha tombat la semillibertat que el Departament de Justícia de la Generalitat i les presons catalanes van concedir, mitjançant la classificació en tercer grau i l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari, als dirigents del procés condemnats per sedició.

La sala penal del Suprem considera que, per avaluar l’evolució dels presos i el tractament penitenciari que els correspon, és necessari més temps. Els dirigents del procés van ser condemnats a penes de 9 a 13 anys de presó i no han complert ni la quarta part quan ja s’havien beneficiat de mesures de semillibertat, fet que el Suprem jutja prematur.

En particular, el Suprem assenyala que la concessió del tercer grau a presos que no han complert una quarta part de la condemna és excepcional i requeriria una justificació reforçada amb relació als casos en què es classifica habitualment un pres en tercer grau.

El tribunal que ha revocat la decisió de la Generalitat i les presons l’encapçala com a president i ponent Manuel Marchena, el magistrat que va presidir el tribunal que va condemnar els dirigents del procés per sedició, malversació i desobediència.

La decisió s’alinea amb el plantejament del recurs de la Fiscalia, la qual sostenia que van ser prematurament concedides les condicions de semillibertat per les vies del tercer grau i el 100.2, i adduïa, a més, que les concessions en aquest sentit pretenien alterar la decisió de la sentència condemnatòria dictada pel Suprem.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.