L’augment de la velocitat de contagi del coronavirus posa en risc el canvi de fase de Catalunya

El risc de rebrot també creix mentre que els hospitals i les UCI registren un descens de pacients

Un sanitari agafant mostres de Covid-19

El Departament de Salut ha notificat per tercer dia consecutiu aquest dijous un increment de la velocitat de reproducció del virusAquest paràmetre ha crescut 3 centèsimes, fet que l’ha situat a 0,92. Aquest augment posa en risc el canvi de fase de Catalunya el proper dilluns, ja que per poder passar d’etapa és fonamental, entre altres, que la velocitat de contagi del coronavirus es trobi per sota de 0,9.

Així mateix, ha augmentat el risc de rebrot 7 punts, i s’ha ubicat en els 217.

No obstant això, Salut ha informat d’un descens de pacients amb covid-19 als hospitals (-83) i a les UCI (-11). Ara romanen hospitalitzades 1.591 persones, de les quals 438 estan a les UCI.

D’altra banda, la conselleria ha comunicat 1.696 positius de coronavirus (aquest dimecres en van ser 1.462) i 27 defuncions (ahir, 39). Des de l’inici de la pandèmia, s’han comptabilitzat 345.563 contagis i 15.994 morts.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari