Catalunya vol blindar les festes de Nadal tot i no avançar de tram

Les famílies que visquin en comarques diferents es podran trobar encara que continuï el confinament perimetral

El Nadal sembla que quedarà blindat a Catalunya amb independència de la situació pandèmica, tret que irrompi una tercera onada de virus. Així ho han apuntat tant el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, com la consellera de Salut, Alba Vergés. Això sí, amb restriccions i complint el pla específic dissenyat per a les festes.

Aquest dijous el Govern ha anunciat que Catalunya no avançarà al tram 2 de la desescalada el pròxim dilluns, tal com estava previst, per l’empitjorament de les dades de la pandèmia els últims dies. Això significa que tampoc es podrà entrar al tram 3 el 21 de desembre i per tant, durant les festes hi haurà confinament comarcal, o municipal si tampoc es pot passar de tram d’aquí a 15 dies, durant el cap de setmana.

Tot i això, la Generalitat ha volgut deixar clar que el pla que van anunciar per als dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any continua vigent encara que no avancem de tram. Així, les famílies que visquin en comarques diferents es podran trobar encara que continuï vigent el confinament de cap de setmana

Tal com ja va anunciar aquest dimecres el Procicat, aquests dies es permetrà la mobilitat per tot Catalunya. A més, les reunions seran de fins a 10 persones, comptant els nens (això tot i que al tram 2 de la desescalada es marca un màxim de 6 a les trobades), i hi haurà excepcions al toc de queda. Les nits del 24 i el 31 s’endarrerirà fins a la 1.30 de la matinada, i la nit de Reis ho farà fins a les 23 h.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides