Quin dia haurà de comparèixer Pilar Rahola als jutjats?

El 13 de gener. Haurà de comparèixer arran de la querella presentada per l’advocat i escriptor Josep Maria Loperena, que l’acusa d’apropiació indeguda de propietat intel·lectual per plagi literari. Loperena considera que Pilar Rahola, a la seva novel·la L’espia del Ritz, copia personatges i idees contingudes al seu llibre L’espia del violí. El 22 de juny, l’advocat Javier Esplà, en representació de Loperena, va fer arribar un requeriment judicial a la tertuliana i escriptora proposant-li de trobar una solució amistosa al contenciós que evités la presentació d’una querella criminal.

Esplà va enviar, el passat 26 de novembre, una carta a Daniel Vosseler, que defensa els interessos de Rahola en aquest cas, en què lamentava que “la resposta de la senyora Rahola i la del seu col·laborador, el senyor Jordi Finestres, un altre possible responsable de la comissió de l’il·lícit penal referit, va ser la de qualificar la querella de “deliri argumental” i encarregar als advocats del bufet Vosseler (és a dir a vosaltres) la remissió als mitjans d’un comunicat manifestant, textualment, ‘que Loperena ha iniciat una campanya “indigna i espúria” amb l’única finalitat de “promocionar-se” en l’àmbit personal’. Li notificaven també al nostre client -un fet absolutament fals- que Columna, Finestres i Rahola, tenien “en curs” una querella interposada contra ell per les “greus calúmnies contra tots tres” i, que, pròximament, hi afegiran una demanda per danys”.

Aquesta resposta, segons Esplà, “ens ha obligat a interposar una querella criminal contra els teus clients per la presumpta comissió del delicte esmentat -seguint òbviament instruccions del nostre representat-, que el passat 6 de novembre va ser admesa a tràmit pel Jutjat d’Instrucció núm.26 de Barcelona. El que més ha importunat al senyor Loperena, advocat encara en exercici, és la referència que la senyora Rahola li atribueix com a motiu d’àmbit econòmic, ja que, com és de domini públic, durant tota la seva vida, com advocat de la CNT, va defensar als més dèbils de la societat -treballadors, presos de consciència, manifestants a favor de la pau, polítics contra el sistema, processats injustament, etcètera- moltes vegades sense cobrar-los ni un ral”.

La carta conclou així: “Ara veig molt difícil arribar a una solució, amical i extrajudicial, tota vegada que el senyor Loperena està molt enutjat. No obstant em poso a la teva disposició per intentar un miracle. Si no ho aconseguim els teus clients hauran de declarar, en principi, al Jutjat sobre el presumpte delicte d’apropiciació indeguda d’una idea del nostre patrocinat, inscrita al Registre de la Propietat Intel·lectual el proper 13 de gener amb les conseqüències que una investigació o imputació pot implicar”.

(Visited 5.231 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari