El PDECat també vota a favor dels pressupostos

El partit successor de Convergència, com ERC però a diferència de JxCat, anuncia un preacord amb els partits del govern espanyol

Ferran Bel
Ferran Bel

El PDECat i Más País s’han sumat al conjunt de partits amb representació al Congrés que donaran suport als pressupostos generals de l’Estat del 2021, tot i que el govern no necessitava més suports per aprovar-los. L’anunci de la formació successora de Convergència, avançat aquest dilluns pel cap de files al Congrés, Ferran Bel, i confirmat per la candidata a la Generalitat, Àngels Chacón, es produeix després que JxCat es negués a facilitar l’aprovació dels comptes al govern de Pedro Sánchez, com sí que ha fet el seu soci de govern a Catalunya, ERC, i també el PNB.

Ferran Bel, malgrat que els vots postconvergents no eren decisius, ho ha presentat com un “molt bon acord”, pendent de rebre encara la valoració de l’executiva del partit, amb el qual ha assegurat a la Cadena SER que “aportarem millores substancials” per a Catalunya. Sobre aquestes millores, Chacón ha explicat que Hisenda atorgarà a Renfe un traspàs de fons que es destinarà a Rodalies per uns 240 milions d’euros, a més d’anunciar un acord en matèria de contractació per assegurar la viabilitat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i una quarantena de projectes en l’àmbit municipal sobre infraestructures, cultural i polítiques socials.

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari