El Suprem, contra la semillibertat dels dirigents del procés presos

L'"Ho tornarem a fer" i la gravetat de la pena imposada l'inclinen a revocar la mesura

Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem és partidari de revocar els canvis de grau penitenciari dels dirigents del procés presos, entre altres raons per manifestacions que posen de manifest  la intenció d’actuar novament com durant la tardor del 2017, com “Ho tornarem a fer”, però també per la gravetat de les penes imposades -de 9 a 13 anys-, publica El País.

Segons aquesta informació, el Suprem ha iniciat aquest dijous les deliberacions sobre recursos plantejats per la Fiscalia, contra la concessió del tercer grau, i pels condemnats pel delicte de sedició, contra la suspensió cautelar de la mesura, i es decanta per impedir els canvis de grau.

En total, hi ha una trentena de recursos pendents de resoldre sobre la semillibertat, en mans d’un tribunal del qual és ponent Manuel Marchena, el president de la sala segona, que va condemnar els dirigents del procés. Fins ara, afegeix El País, han abordat els recursos de quatre dels nou presos, sense que hagi transcendit cap pronunciament a favor de la semillibertat, i les deliberacions continuaran la setmana vinent.

A la pràctica, l’eventual anul·lació del tercer grau tindrà efectes sobre Dolors Bassa i Carme Forcadell, les quals han seguit anant a la presó només a dormir de dilluns a dijous. En aquests dos casos es va evidenciar la diferència de criteri entre jutjats de vigilància penitenciària sobre si la semillibertat s’havia de suspendre fins que el Suprem s’hi pronunciés.

La Fiscalia considera que la Generalitat va concedir prematurament tant el tercer grau com la flexibilització prevista a l’article 100.2 del reglament penitenciari, i que ho va fer per alterar la decisió del Suprem.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides